Tarih: 19.09.2022 13:14

İBB’den Büyük İstanbul Otogarı’na değişim hareketi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), 2019’da devraldığı Büyük İstanbul Otogarı’nda değişim hareketi başlatarak hijyenik ve güvenli bir tesis oluşturdu.

İBB tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmalarıyla birlikte, günde 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Büyük İstanbul Otogarı’nda; metruk ve tehlikeli binalar boşatılarak, yıkıldı. Asfalt alanlarının yenilendiği çalışmada; ortak alanlara kamera ve aydınlatma sistemleri takılarak, tamir ve bakım çalışmaları tamamlandı.

İBB’nin tesis yönetimi alanında hizmet veren şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından yönetilen otogarda, temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilerek; hijyenik, güvenli bir tesis oluşturuldu. Peronlarda oluşan trafik probleminin önüne geçebilmek için Peron Takip Sistemi’ hayata geçirildi.

Gençler için kişisel gelişim kursları

Ziyaretçilerine kişisel gelişim, eğitim ve kariyer planlaması gibi birçok alanda farklı bakış açıları sunmak amacıyla açılan İBB Gençlik Ofisi, Büyük İstanbul Otogarı’ndaki Dolmabahçe Saat Kulesi’nde hizmete açıldı.

İBB Gençlik Ofisi’nde; bilgisayar eğitim salonu, sanat atölyeleri, kütüphane ve derslikler, tiyatro sahnesi ve oyun alanlarıyla birlikte gençler için eğitim, kişisel gelişim ve istihdamlarına yönelik kurs ve seminer programları düzenleniyor.

10 bin kitaplık kütüphane

Büyük İstanbul Otogarı’nda, 600 metrekarelik alana sahip 2 katlı Evliya Çelebi kütüphanesinde;  1 bilgisayar sınıfı ve yaklaşık 10 bin 500 kitap yer alıyor. Ali Yücel Konferans Salonu; tiyatro oyunlarına, sergilere, söyleşilere ve konserlere ev sahipliği yapıyor.

Otogarda spor salonu

İBB’nin, Büyük İstanbul Otogarı’na kazandırdığı spor salonu ile vatandaşlar, serbest şekilde sporlarını yapma imkanı buluyor.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —