Tarih: 19.09.2022 07:35

Fed geri sayımı başladı

Facebook Twitter Linked-in

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
  EUR Almanya Merkez Bankası Aylık Raporu    

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Fed geri sayımı başladı”

Piyasaların özellikle Ağustos ayı enflasyon rakamları sonrası daha da merakla beklediği Fed para politikası beyanatı bu hafta gerçekleşecek. Fed’in yanı sıra, İngiltere, İsviçre, Japonya ve ülkemizde merkez bankalarının para politikası kararlarını takip ediyor olacağız.

Fed’in hafta ortasındaki beyanatında politika faizini 75 baz puan artırması beklenirken, yıl sonuna kadar toplam 175 ile 200 baz puan faiz artırımı olabileceği ihtimalleri arasındaki denge değişimleri sürüyor.

2023’te de zirve nokta olması tahmin edilen 4,25 – 4,50% bölgesinin beyanatla birlikte yayımlanacak tahminlerle uyum sağlayıp sağlamayacağı, enflasyon tahminlerinin hangi şiddette güncelleneceği dikkat edilen başlıklardan olacak.

Asya piyasaları bu tablo öncesinde haftaya baskı altında başladı. Japonya’da piyasalar Yaşlılara Saygı Günü nedeniyle kapalıyken, Çin ve Hong Kong endekslerinde satışların ön planda olduğu, fakat hareket alanının sığ olduğu izlendi.

ABD endeks vadelileri Asya seansında her ne kadar pozitif bölgeye çıksa da kalıcılık sağlayamadı. Düşüşlere Nasdaq 0,4% üzerindeki kayıpla liderlik ediyor. Dolar endeksi yükseliş eğilimi gösterirken, şu ana kadar son üç günün hareket alanı içinde kaldı.

Çin’in Chengdu kentinde 2 haftalık kapanmanın sona ermesi petrol tarafına destek olsa da, yükselişler bu hafta gerçekleşecek Fed beyanatına ilişkin beklentiler ve küresel büyümeye ilişkin kırılganlığın etkisiyle tekrar baskı oluştuğu izlendi.

 “FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

 

 ‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’

Endekste satışlar sonrasında Cuma günü özel bankalar başta olmak üzere alıcıların güçlenmeye başladığını izledik. 22 günlük ortalama olan 3255 seviyesine yakın noktalardan alımların gelmeye devam etmesi beklenebilir. Ancak bu seviyenin altına sarkmalarda baskı artabilir. Banka hisselerinde alıcıların önümüzdeki hafta bir miktar daha güçlenmesini bekleyebiliriz ve aşırı oynaklığın yerini bir miktar daha sakin seyirlere bırakması muhtemel olabilir. BIST100 endeksinde gün içi vadede 3400 seviyesi geçilirse yukarı hareket 3500 seviyesine doğru uzayabilir. Endeksin kalıcı yukarı harekete devam etmesi için 3500 seviyesi üzerine yerleşmesi gerekiyor. Bugün küresel piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, 20-26 Eylül tarihlerinde BM Genel Kurul toplantısı başlayacak. Türkiye’nin temasları özellikle olası bir Erdoğan – Biden görüşmesi yakından takip edilebilir. İçeride ise Hazine’nin 2 ihalesi takip edilecek.

ŞİRKET HABERLERİ

ULKER: Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's ('S&P') Ülker Bisküvi'nin uzun vadeli kredi notunu B - Negatif olarak revize etmiştir.

ZOREN: 08.09.2022 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden; Şirketimizin Türkiye'de yürütülen elektrikli araç şarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerini iştirakleri aracılığı ile yurt dışına taşımak amacıyla, Romanya'da, Hollanda'da kurulu %100 bağlı ortaklığımız ZES N.V.'nin %100 hissedarlığında ' Zorlu Energy Solutions (ZES) Bucharest S.R.L.' unvanlı bir şirket kurulmuştur.  İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ

QUARG: 15/09/2022 - 15/09/2022 tarihinde QUA GRANITE HAYAL YAPI VE ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 28,82 - 29,48 TL fiyat aralığından 70.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte QUA GRANITE HAYAL YAPI VE ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 15/09/2022 tarihi itibariyle %20,40 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —