• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

İBB, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının yapımını başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında ihaleye çıkan, ancak finans yetersizliği nedeniyle yapımına hiç başlanmayan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının tünellerini delecek 2 TBM makinasını, Küçükçekmece Atakent

GÜNCEL 17.11.2022 15:47:22
İBB, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının yapımını başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında ihaleye çıkan, ancak finans yetersizliği nedeniyle yapımına hiç başlanmayan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının tünellerini delecek 2 TBM makinasını, Küçükçekmece Atakent Mahallesi’ndeki Tema Park İstasyonu’ndaki şantiyeye indirdi. 5 ilçeden geçecek, 10 istasyonlu, 18,5 kilometre uzunluğundaki hattın 1. Etap kazılarını yapacak TBM makinalarının şantiyeye indirilişi için düzenlenen törende, sırasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İstanbul’un batısında bulunan ve yoğun nüfus barındıran ilçelerin, metro konusunda en mağdur edilmiş kesim olduğunu belirten İmamoğlu, bölge için metro planlama tarihinin 2004 yılına kadar giden bir geçmişi olduğunu hatırlattı. Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Başakşehir’in bir bölümü içine alan alanda yaklaşık 3,5 milyon kişinin yaşadığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Böylesi bir alan, raylı taşıma olmadan kentle bağını kurar ise, oradaki insanlara büyük zulüm çektirirsiniz; iki kere iki dört. O bakımdan gelir gelmez, bu işleri ele aldık. Mahmutbey-Esenyurt hattı, çok önemli bir hat. Görevi aldığımızda, ne acı ki, bu hattın ne şantiyesi vardı ne de projesi tamdı. Böyle devraldık. Yüklenici firmamız burada. Bizler buradayız. Neyi aldıysak, onu anlatıyoruz. Tümden bu projeyi, tabiri caizse yeniden analiz etti arkadaşlarım ve toparladı, uygulanabilir hale getirdi. Bu ciddi bir zaman aldı. Sonra firmamızla oturduk, ‘Ne yaşadınız’ dedik. Şunu yaşadılar: 2017 yılında, yani seçimden yaklaşık 2 yıl önce ihalesi yapıldı buranın. Ama o dediğim haliyle yapıldı” dedi.

O dönemde projeye, eksikleri ve kaynağı olmadığı için başlanamadığını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biz, buraya 2020 yılı sonunda 220 milyon euroluk bir kaynak sağladık. Ve başlangıç yaptık. Projeyi üç etapta ele aldı arkadaşlarım. Önce, projenin uygulanabilirliğini kaybeden tasarımlarını sıfırdan yaparak başladık. İkinci etapta; Atatürk Mahallesi-Toplu Konut Tema Park ve Kanuni Sultan Süleyman Hastane istasyonlarından oluşan 7 kilometrelik, 4 istasyonluk, M7 hattının da devamı niteliğindeki kesimin imalatına başladık. Tabii bir de bunun ikinci kısmı var. Tahtakale-Bahçeşehir-Esenkent-Ardıçlı ve Esenyurt istasyonları. Yaptığımız çalışmada ikinci hat çok önemli; esas Batı'ya geçişi sağlayacak ikinci kısmı çok önemli. Bununla ilgili de ihtiyaç duyulan ek finansman için, Mayıs 2022’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’na borçlanma talebimizi ilettik.”

İlk etabı 2025’te, ikinci etabı da geciktirmeden bitirerek, hatta son halini vermeyi planladıklarını aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Baktığınızda, bugüne dönük konuştuğumda, yaklaşık 18 yıl önce, ‘Başladık, başlıyoruz’ denilen bir işin, 22-23 yıl sonra bitirilmesi, İstanbul için büyük talihsizliktir. Büyük bir kayıptır. Böyle olmamalı. Ve biz bugün, günde 9 milyona yakın insanı toplu taşımada taşıyoruz. Yani Londra'nın nüfusu kadar insan taşıyoruz günde. Ama Londra’nın, İstanbul'un 3 katı metrosu var. 650 kilometrelere yaklaşan 2030 hedefimizden bahsetti Pelin Hanım. Çok önemli. Bizim acilen orayı yakalamamız lazım. Acilen, durmadan, tam gaz. Yani Cumhurbaşkanlığı imzasıymış, Maliye ve Hazine Bakanlığıymış, yok Ulaştırma Bakanlığı'nın proje onayıymış… Metro önüne geldi mi ‘Ben ne yaparım’ diye bakması lazım. Az önce söylediğim şekilde ihale yapılan bir projeyi yaşamış birisi, bizim Beylikdüzü-Sefaköy hattımızda yaptığımız projenin eksikliklerini televizyonlara çıkıp anlatıyor. Yani böyle engellemeler, böyle anlamsız süreçleri yaşadık, yaşıyoruz. Ama aşacağız.”

Raylı sistemlerin milli bir mesele olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Az önce gösterilen fotoğraf, çağdaş bir görüntüdür. HIZRAY'ın bağlanması, buradan Beylikdüzü - Esenyurt Meydanı’na erişen bu hattın Saadetdere’ye erişmesi ve Beylikdüzü TÜYAP hattıyla birleşmesinin; HIZRAY’la, Beylikdüzü'nden Esenyurt'tan geçip, 13 tane metro hattını keserek Sabiha Gökçen'e 52 dakikada erişmesinin, bu şehir adına çok faydası var. Yani şehirdeki kentleşmenin, yaşam kalitesinin, kuzeyi zorlayan bir şehir değil de kendi içinde mutlu bir şehir… Yani bu şehri biz 30-35 milyonluk kent yapamayız. Kanal İstanbul veya onun gibi ucube işler... Yeni bir 2-3 milyon daha nüfus, onun altyapısı, onun metrosu, onun alabora edeceği düzenler, sistemler… Hiç bunları konuşmuyoruz. O bakımdan attığımız her iyi adımın İstanbul'un geleceğine yük değil, yükü hafifleten adımlar olması şarttır. Böylesi bir kentte çocuklarımız ve gençlerimiz yaşamak istiyor. Öbür türlü anlatılan bir kentte yaşamak istemiyor. Bu çok net. O bakımdan bunu başardığımızda çok daha güzel, mutlu insanların yaşadığı, kolay erişilebilirliğin olduğu, hayat kalitesinin yüksek olduğu bir kent var ederiz” diye konuştu.

Siyasi engellemeler ve ekonomik krize rağmen metro yapımında çok ciddi adımlar attıklarının altını çizen İmamoğlu, “Üretici fiyat endeksinin yıllık artışının yüzde 150’ye yakın olduğu bir ülkede maliyetlerle boğuşurken, bir yandan iş yapmaya, bir yandan kredi imkanları sağlamaya, bir yandan döviz artışının getirdiği yüke rağmen bu finansmanı dengeleyip, borçlarını ödemeye ve aynı zamanda yeni projelerle ilgili de -başta HIZRAY olmak üzere- en cesur bir biçimde, bugüne kadar biriken o açığı kapatmak adına, gece-gündüz demeden çalışarak; kasanın, milletin kasasının, milletin bütçesinin israfı engelleyip, tasarrufu önceleyen ve bol bereketli olmasını sağlayan bir yönetim olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri günden bu yana 29,9 kilometrelik metro hattını İstanbulluların hizmetine sunduklarını aktaran İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Şimdi Dudullu-Bostancı hattı geliyor; 14,5 kilometre. Bu yılın sonunda, Aralık'ın sonunda onu açacağız. Çok değerli bir hat. O da aslında Anadolu Yakası'nın kuzey-güney ekseninde vatandaşları Dudullu-Ataşehir-Kozyatağı  ve Bostancı'yla denize ulaştırıyor aslında. Dolayısıyla denize ulaştığında, deniz ulaşımını oradan yaymaya başlayacağız. Yine Mecidiyeköy-Yıldız bölümünü açarak, Beşiktaş bölümünü de Yıldız İstasyonu’yla beraber Mecidiyeköy hattına bağlamanın keyfini, bu yıl bitmeden yaşayacağız. Hızlıca, 3 yıl içerisinde 46-47 kilometreleri konuşan bir belediye olacağız. Bundan gurur duyuyoruz, keyif duyuyoruz. Yeni temeller atmayı, yeni projeleri başlatmayı da metro üretimi açısından çok ama çok önemsiyoruz. Allah, mahcup etmesin. İnşallah hep birlikte sonucunu, bittiği günleri görmeyi diliyorum.'

İhalesi 11 Temmuz 2017’de yapılmış olan, toplam 18,5 km ve 10 istasyondan oluşan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının sözleşmesi, 21 Ağustos 2017 tarihinde imzalandı ve 05 Eylül 2017’de yer teslimi yapıldı. Ancak önceki İBB yönetimi, finansman bulunamaması nedeniyle hattın yapımına başlayamadı. İmamoğlu başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, 2020 yılında yapılan dış kredi anlaşması ile projeye, 220 milyon euroluk kaynak sağladı. Hatla ilgili proje ve ihale çalışmaları, 11 Şubat 2021 tarihinde yeniden başlatıldı. Kabataş – Mecidiyeköy ve Mahmutbey – Bahçeşehir – Esenyurt metro hatlarının tamamlanmasının ardından, Esenyurt Meydan – Mahmutbey arası yolculuk süresi 28 dakikaya, Esenyurt Meydan – Mecidiyeköy arası yolculuk süresi 60 dakikaya, Esenyurt Meydan – Kabataş arasındaki 42,6 km’lik kesimde ise yolculuk süresi 67 dakikaya düşecek. Hat tamamlandığında; Esenyurt – Kabataş arasında 1.4 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak.

Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13