-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Dünya Temizlik Gününde 380 Kg Atık Toplandı
18 Eylül Dünya Temizlik Gününde Çorlu Belediyesi ve 'Let's Do It Türkiye' ile iş birliğiyle 38 dönümlük alanda temizlik çalışması yapıldı.
18 Eylül Dünya Temizlik Gününde Çorlu Belediyesi ve "Let's Do It Türkiye" ile iş birliğiyle 38 dönümlük alanda temizlik çalışması yapıldı.
Türkiye'de ve dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 18 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Çorlu Belediyesi ve dünyanın en büyük sivil hareketlerinden biri olan "Let's Do It Türkiye" öncülüğünde çevre ve doğayı korumak amacıyla gönüllülerin de katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirildi.
380 Kg Atık Toplandı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, Let's Do It Türkiye Tekirdağ İl Temsilcileri ve Çorlu Belediyesi çalışanlarının yanı sıra Çorlu Gençlik Merkezi, TEMA Çorlu Temsilciliği, TED Koleji, Coca Cola İçecek çalışanları, Penti çalışanları ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğine katılanlar 38 dönümlük arazide 261 kg cam atık, 41 kg plastik atık, 32 kg kâğıt atık ve 46 kg karışık ambalaj atığı olmak üzere 380 kg atık topladı.
"7'den 70'e Çok Sayıda Vatandaş Katıldı"
18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Türkiye’de ve dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sosyal etki yaratmak için "Let's Do It Türkiye" iş birliğiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklere 7'den 70'e çok sayıda Çorlulu vatandaşın katılım gösterdiğini ifade ederek, "Kentini seven ve temiz bir Çorlu için her zaman düzenlenen her türlü etkinlikte bir araya gelen değerli hemşehrilerimiz ile bugün Cumhuriyet Mahallemizde Bülent Ecevit Bulvarı ve çevresinde çevre temizliği gerçekleştirdik.
"Çevremizi Korumalı ve Temiz Tutmalıyız"
Her bireyin yaşadığı sokaktan başlamak üzere dünyamızı temiz tutması gerektiğini unutmamalıyız. Ülke olarak atık ve çevre bilinci konusunda yeni atılımlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çorlu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapabilmek adına kent genelinde özellikle okullarımızda atık ve çevre bilinci konusunda kampanyalar ve eğitimler gerçekleştirerek farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Çevremizi daha yaşanabilir hale getirmek ve sürdürülebilir bir çevre için bu tür etkinliklerin daha sık aralıklarla tekrarlanması gerektiğini düşünüyorum. Önemli olduğunu düşündüğüm bu farkındalık etkinliğinde Çorlu Belediye Başkanı olarak yer almaktan dolayı mutluyum ve yeşili koruyarak gelecek nesillere temiz bir doğa emanet etmeye gönüllüyüm. Çorlu Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevlere her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün temiz bir Çorlu ve temiz bir dünya için bu etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.
Eylül Dünya Temizlik Günü’nde tüm dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen "Lets Do It Türkiye" temizlik etkinliğine katılanlar günün sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

