Tarih: 29.09.2022 15:09

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” etkinliği Keşan'da düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işbirliğinde “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı başlattığı farkındalık kampanyası kapsamında Keşan Anafartalar İlkokulu önünde etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağı ve dövizler ile karşıdan karşıya geçerek, Anafartalar Caddesi üzerindeki yaya geçidini boyadı.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı bir farkındalık etkinliği düzenlendiğini belirten Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan bu etkinliğin temel amacı yaya öncelikli trafik politikamızın bir kez daha kamuoyunda farkındalığının oluşturulması. Yaya öncelikli trafik anlayışına geçtik. Bu değişiklik ve başarılı kampanyalar sonucunda Türkiye’de yaya ölümlerinde ciddi bir azalma görüldü. İlimizde bu konuda iyi bir duyarlılık var. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Buradaki temel amacımız; yaya farkındalığının her geçen gün arttırılması. Keşan’da da öğrencilerimizle birlikte yaya geçidini boyadık. Mottomuz; ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —