Tarih: 04.10.2022 13:53

Xi Jinping jeologların mektubuna cevap yazdı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, jeologlara maden arama çalışmaya dair beklentilerini iletti. 

Xi Jinping, Shandong Eyaleti Jeoloji ve Maden Kaynakları Bürosu'nun Altıncı Jeoloji Ekibi'nin mektubuna dün cevap yazdı.

Xi, ekibin kurulmasından bu yana birkaç nesil jeologların dağlara ve sulara ayak basıp zorlukların üstünden gelerek zengin maden arama çalışmasında başarılar kaydettiğini ve Çinli jeologların görevlerini üstlenme özelliğini gösterdiğini hatırlattı. 

Maden kaynaklarının ekonomik ve toplumsal gelişim için önemli maddi temellerden biri olduğuna işaret eden Xi, maden kaynaklarının araştırılması ve geliştirilmesi çalışmasının vatandaşların yaşam seviyesinin yükseltilmesi ve milli güvenliğin korunmasını ilgilendirdiğini vurguladı.

Xi, jeoloji alanında çalışanları vatanseverlik ve fedakârlık ruhu temelinde yenilik yaratma ve çetin ortamda çaba gösterme özelliğini sürdürerek yeşil gelişim anlayışını yerine getirmeye çağırdı.

Xi aynı zamanda jeologların devletin enerji kaynaklarının güvenliğini sağlamak ve sosyalist modern bir ülkeyi kapsamlı bir şekilde inşa etmek için daha fazla katkıda bulunmalarını beklediğini dile getirdi.

1958 yılında kurulan Shandong Eyaleti Jeoloji ve Maden Kaynakları Bürosu'nun Altıncı Jeoloji Ekibi, 1992 yılında Çin Devlet Konseyi tarafından “Büyük Başarılar Kazanan ve Özverili Fedakârlık Yapan Kahraman Jeoloji Ekibi” onur unvanı kazandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —