Tarih: 21.12.2022 18:20

Hibya 'Güncel'de Amatörlükten Maestroluğa giden yol konuşuldu

Facebook Twitter Linked-in

Hibya 'Güncel' programı kapsamında ud sanatçısı, orkestra şefi ve müzik yönetmeni Onur Özelçağlayan’ı stüdyolarında ağırladı.

Sohbet havasında gerçekleşen yayında, 'Onur Özelçağlayan kimdir',  'Nota bilmenin ve enstrüman çalmanın önemi', 'Amatörlükten maestroluğa giden yol' gibi konu başlıkları ele alındı. 

Onur Özelçağlayan, kendisinden bahsederek 8 yaşlarında pop müziği ile şarkı söylemeye başladığını ama sahne alanına kız kardeşinin bale okulunda sahne arkasında sahne perdelerini açıp kapatarak başladığını söyledi.

Enstrüman çalmaya başlamasının ise annesinin yardımlarıyla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda 18 yaşından küçük olduğu için misafir öğrenci olarak ilk keman bölümüyle olduğunu ama kendisinin keman istemeyerek ud’a yönlendirilip başladığını ve zamanla Ercan Şen hocasının verdiği konserlerde arkada mikrofonsuz çalmaya başlayarak çıraklık yaptığını belirtti.

Onur Özelçağlayan, 'Hedef olarak koyduğum İstanbul Teknik Üniversitesini kazandım ve İstanbul serüvenimi bu şekilde başlatmış oldum. Kendimi daha da ileriye götürmeye başlamam okulda edindiği çevre aracılığıyla Hüner Coşkuner ile çalışmaya başlamam ve ilk ünlü solistimin o olmasıyla başladı.' diye ifade etti.

Zamanla ise 2006-2007 yıllarında Selçuk Dekay’ın orkestra şefliği yaptığı Popstar Alaturka programında önce arka tarafta çalmaya başlayarak sonrasında şef yardımcılığına yükselerek zamanla Bülent Ersoy’un da işlerine gitmeye başladığını söyledi. Bülent Ersoy’un orkestra şefliğini Selçuk Dekay’ın yapması bırakmasının ardından kendisinin Ersoy tarafından aranarak orkestra şefliğine getirildiğini dile getirdi.

Şu an ise TRT Müzik’te İhsan Güvenç ile birlikte program yaptığını söyledi.

Özelçağlayan, çocukların enstrüman çalmaya küçük yaşlarında başlayarak kendilerini ve beyin gelişimi, koordinasyon ve ince motor kaslarının gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade ederek açtığı sanat merkezinden ise “Onur Özelçağlayan Sanat Merkezi’nde 7’den 70’e insanların katıldığı, birçok enstrümanın ve geniş bir yelpazede eğitimlerin verildiği bir yer. Konservatuarlar için de öğrencileri hazırlıyoruz” diye bahsetti.

'Güncel' yayınının tamamı ise şöyle:

 


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —