Tarih: 09.02.2023 18:52

Mao: “Çinli ekipler, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına ilk anda katılıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çinli ekiplerin Türkiye ve Suriye’deki arama-kurtarma çalışmalarına ilk anda katıldığını belirtti.

Bakanlık sözcüsü Mao Ning günlük basın toplantısında, Çin’in Türkiye ve Suriye’ye sağladığı yardımlar hakkında bilgi verdi. Mao, şunları söyledi:

“Bildiğim kadarıyla Çinli arama-kurtarma ekibi Türkiye’ye vardıktan sonra en kısa süre içinde depremden ciddi etkilenen Hatay iline bağlı Antakya kentine gitti ve Türk mevkidaşlarla sıkı işbirliği yaparak bu sabaha karşı enkaz altında mahsur kalan bir hamile kadını başarıyla kurtardı.”

Mao ayrıca, Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetimi tarafından gönderilen 59 kişilik bir arama-kurtarma ekibinin bugün İstanbul’a vardığını belirtti.

Çin Kızılhaç Derneği’nin Suriye’deki afet bölgelerine sağladığı ilk grup tıbbi malzemenin Beijing’den gönderildiğine işaret eden Sözcü, malzemeler dışında Çin Kızılhaç Derneği’nden arama-kurtarma personelinin de ülkeye gittiğini söyledi. Mao, şu bilgileri de aktardı:

“Açıklanmış nakit ve malzeme yardımları dışında Çin, Suriye’ye yönelik tahıl yardım projesinin yerine getirilmesini hızlandırıyor. Bunlar arasında 220 ton buğday yolda. Kalan diğer 3 bin tondan fazla pirinç ve buğday da yakınlarda iki grup halinde gönderilecek.”

Mao, yeni aşamada Çin hükümetinin felaket durumunun gelişimine ve somut ihtiyaçlara göre, Türkiye ile Suriye’nin afet bölgelerinde yerleşme ve yeniden yapılanma gibi çalışmalarda yardım sağlamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —