Tarih: 01.09.2022 09:30

Bağcılar’da “Bahçe Bakım” kursu açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Belediyesi, yeni dönemde “Temel İç Mekan ve Dış Mekan Bitkileri Yetiştiriciliği Programı” kapsamında Bahçe Bakımı kursunu hayata geçiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli öğretmen ve alan uzmanlarının iş birliğiyle yapılıyor. Kursta, vatandaşların seralarda ve açık alanlarda mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanması amaçlanıyor.

Belediyenin Bilgi Evleri ve seralarında gerçekleşecek derslerde; toprak hazırlığı, dikim teknikleri, budama teknikleri, iç mekan bitki yetiştiriciliği, sulama, zirai ilaçlama teknikleri, gübreleme teknikleri, doğal ortam ve mahsul kayıpları konularında eğitim verilecek. 72 ve 136 saat süreli eğitimleri başarıyla tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki takdim edilecek.

Toprakla, bitkiyle uğraşmayı sevenleri kursa davet eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İçimizdeki bahçe sevgisini yeşertmek için böyle bir kurs açtık. Şehrin gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak isteyenler için çok güzel bir ortam. Vatandaşlarımız, bitki yetiştiriciliğiyle hem yorgunluklarını atacaklar hem de bahçe bakımı konusunda bilgi sahibi olacaklar” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —