Tarih: 18.10.2023 15:52

Hasan Tüzün: "İsrail'in Gazze'deki Hastane Saldırısı, İnsanlığın Sonunu İşaret Ediyor"

Facebook Twitter Linked-in


İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Al Ahli Arab Hastanesi'ne yönelik hava saldırısında 500 ila 1000 arasında masum sivilin yaşamını yitirdiği haberleri, dünya genelinde infiale yol açtı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Tüzün, bu barbarca saldırıyı şiddetle kınayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Hasan Tüzün, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İsrail'in devam eden saldırıları, insanlığın en karanlık günlerinden birini yaşatmaktadır. Bir hastaneyi, içerisinde savunmasız kadınlar, çocuklar ve yaralılar varken hedef almak, insanlık tarihinde kabul edilemez bir suçtur."

Tüzün, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu eylem, İsrail'in insani değerlerden ne kadar uzak olduğunu gösteren vahşi bir gösterge. Gazze'de yaşanan bu vahşeti durdurmak için tüm dünya liderlerini, uluslararası kuruluşları ve insanlık adına vicdan sahibi herkesi göreve çağırıyorum. Bu, sadece Filistinlilerin değil, insanlık onurunun da mücadelesidir."

"Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bu korkunç saldırıyı en güçlü terimlerle kınıyoruz," diyen Tüzün, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanlığın sesi olmak adına, dünya toplumunun bu soykırım eylemlerine karşı birleşerek güçlü bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Biz, adaletin ve insanlığın yanında yer alarak, bu zulme sessiz kalmayacağız."
MHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —