• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Hanri Benazus Atatürk’ü Anlattı

Türkiye’nin en önemli Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri Hanri Benazus, Karşıyaka Rotary Kulübü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi ortaklığıyla Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkı

GÜNCEL 26.10.2022 18:12:21 983
Hanri Benazus Atatürk’ü Anlattı
Haberi Sesli Oku

Türkiye’nin en önemli Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri Hanri Benazus, Karşıyaka Rotary Kulübü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi ortaklığıyla Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Atatürk ve Aydınlık Türkiye’ söyleşisine konuk oldu.
 

Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde gerçekleşen söyleşide Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye konuşuldu. Hanri Benazus koleksiyonu ile oluşturulan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Fotoğrafları Sergisi ve Hanri Benazus'un kaleme aldığı kitaplar da yerleşkede yer aldı. Sergi Cuma gününe kadar Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde devam edecek. 

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay söyleşi öncesi sergiyi gezdi. Benazus, kitabını imzalayarak Başkan Tugay'a hediye etti. Söyleşiye sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Hanri Benazus adına fidan bağışı yapıldı. 

 

Söyleşi başlamadan önce ilk konuşmayı, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Özge Bozdağ yaptı. Bozdağ konuşmasında "Rotary ailesi olarak insana ve topluma hizmet anlayışıyla dünya barışına inanarak çıktığımız bu yolda sizler gibi insanlara rastlamaktan çok mutluyuz. Birlikte nice Cumhuriyet Bayramları kutlamak dileğiyle, çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Semiha Cuccui ise konuşmasında şunları aktardı: "Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokrasi çizgisi yanında yer alan, hızla büyüyen bir neslin yol göstericileri olmaya çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Giderek gelişen dünyada ayrı bir yaşam için eğitim kapılarını aralamaya çalışıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde bize öğütlediği gibi ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.’ Cumhuriyetimizin 99. yılı hepimize kutlu olsun" dedi. 

 

“ONURLA, ŞEREFLE KAZANALIM”

Söyleşideki, konuşmasında Cumhuriyet’in önemini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay şunları kaydetti: “Cumhuriyet ile ilgili söylenebilecek çok sözümüz var. Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu Cumhuriyet’in değerlerini sarsmaya çalışanlarla, maalesef sert bir mücadele ettiğimiz bir dönemdeyiz. Cumhuriyeti’mizin yüzüncü yılı önümüzdeki sene yaşanacak, bu sene İzmir'in kurtuluşunun yüzüncü yılını kutladık. Bizler için gerçekten tarihi bir dönemece dönüştü bu yüzüncü yıllar. Bu salondaki herkese, bu salonda olmayan ama bizim gibi düşünen herkese ihtiyacımız olduğu bir dönemde olduğumuzu belediye başkanınız olarak ifade etmek istiyorum. Herkesin duyarlı olmasına, cesur olmasına, sorumluluk almasına çok ihtiyacımız var. Bu gerçekten Atatürk'e ve bu mücadeleyi veren büyüklerimize olan borcumuz ve çocuklarımız için yerine getirmek zorunda olduğumuz bir görev. Türkiye Cumhuriyeti evlatları bu ülkeden utanmamalılar ama gençlerimizin yüzde 70’e varan oranının Türkiye’den ümidi kesmeyi düşünmelerini görmezden gelemeyiz. Her türlü sorunu çözmeye hazırız, sadece ve sadece kandırılan insanların doğruları anlamalarını sağlamamız lazım. Toplumun tam ortasına kendimizi koyarak, bizim gibi düşünmeyen insanları da kucaklayarak birlik olmalıyız. Sadece konuşarak ve davranışlarımızla örnek olarak ikna etmeliyiz. Onun için bunları konuşmamız gerekiyor. Lütfen bu ülkenin arkasında dimdik duralım, onurla şerefle kazanalım. Cumhuriyeti’mizin kuruluşunun 99. yılı kutlu olsun" dedi. 

 

“HEPİMİZİN ATATÜRK’Ü”

Bugüne özel konuşma hazırladığını belirterek sözlerine başlayan Hanri Benazus, çocukluk döneminin gözünden Atatürk’ü anlattı. Sözlerine devam eden Benazus " İleri yaşlarım da gözlerimde yaşlarla ‘sana kimsenin hor gözle bakmasına son zamanıma kadar izin vermeyeceğim’ der dururum. Çünkü o yalnız benim değil, herkesin, hepimizin Atatürk’ü. Daha nicelere el uzatacak, yol yordam gösterecek. Kalplere dokunacak. Düşünüyorum ve diyorum ki ‘ölümün ancak bu kadar ölümsüz olabilirdi’. Etrafa bakıyorum, Osmanlı’yı oluşturan karmakarışık yapıdan bir ulus yaratan iradenin başından bir Mustafa Kemal Atatürk çıkıyor karşımıza. Bilirsiniz camilerde kilit taşı vardır. Bu taşı çekerseniz ona yaslanmakta olan bütün taşlar çökmeye başlar. İşte Mustafa Kemal Atatürk, bu Cumhuriyet’in kilit taşıdır. Çünkü devlet ve ulus onun iradesiyle kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“BİZLERİN UMUTSUZLUĞA DÜŞME HAKKI YOK”

Atatürk’ün hayatının hiçbir döneminde umutsuz olmadığını vurgulayan Benazus “Onun izinden giden bizlerin umutsuzluğa düşme hakkı yok. Hayat mücadele demektir, umutsuz olmayacağız ve daima mücadele edeceğiz. Mücadele ederken tek hedefimiz başarmak olacak, sizlerden ricam Atatürk’ü lütfen sloganlara sığdırmayın, sloganlara bırakmayın bu işleri. Atatürk’ü anlayın ve herkese anlatın bu hepimize düşen bir görev. Türk milleti olarak biz ne yaparsak yapalım Atatürk’e olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. En azından bu konuda hep beraber bir çaba içine girelim. Ne olur Mustafa Kemal Atatürk’ü iyice anlayın, anlatın ve mutlaka sahip çıkın. Bu günler üzüntü günü değil, yas günü hiç değil. Bu günler onur günü, gurur günüdür. Ne olursa olsun bize her zaman doğru yolu gösteren, öğreten ve hatırlatan bi Atamız var. Bu asla değişmeyecek. Emaneti sahipsiz değil” şeklinde konuştu. 

 

“HEM FİKİR HEM DE HAREKET ADAMIYDI”

Benazus konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özelliklerini ve insan yönünü de anlattı. Atatürk’ün her şeyden önce insan ve eşsiz bir lider olduğunu belirten Benazus: “Atatürk milli mücadelede, milli birliği sağlayan eşsiz bir lider. Savaş meydanlarında gerçekçi bir komutan, devlet kuran büyük bir siyaset adamı. Milletini çağdaşlaştıran büyük bir devrimci. Atatürk her şeyden önce hem fikir hem de hareket adamıydı. Fikri ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş bir liderdi. Memleket sorunları karşısında aklın ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden, bir gerçekçi görüş sahibiydi. Türk bağımsız savaşını ve Türk çağdaşlaşma hareketinin temelini oluşturan liderdi o. Atatürk gerçeğin adamı, sağduyu ve ince görüşün temsilcisi. Ben diyorum ki ayakkabısını bile bağlamasını bilmeyenlerin, kaldırımda doğru dürüst yürümeyi beceremeyenlerin, bu ülkeye bir ağaç dahi ekmeyenlerin, bir ömür ülkesi için harcayan Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalarını nasıl beklersiniz? Ben bu kadar çabaya rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ne kadar anlasam da hep eksik kalacaktır. Sarı saçlı, mavi gözlüm Allah senden milyon kere razı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Anamurun Son Kore Gazisi 97 Yaşındaki Mustafa Amca Devlet Töreni İle Toprağa Verildi

Bozyazı D-400’de Feci Kaza Bir Kişi Ağır Yaralı

Bozyazı’da Ev Yangını Korkuttu: İtfaiye Ekipleri Alevleri Kısa Sürede Kontrol Altına Aldı

Anamur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zümrüt Cömertler

ANAMUR TRAFİK, KASK UYGULAMASINDA UYUM YÜZDE 90'A ULAŞTI!

Anamur, DMD Savaşçısı Kuzeyhan İçin Tek Yürek Oldu

Anamur Emniyeti de4 Huzur ve Güven" Uygulamasında Seferber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına  O Anlar Damga Vurdu

Kozmik Komşumuzda Yaşanabilir Süper Dünya’ Keşfedildi

Anamur Muzu İthal Rekabete Karşı Direnişte: Üreticiden Hükümete "Sert Tedbir" Çağrısı

Borsa'da Hız Kesmeyen Yükseliş: 11116 Seviyesi Aşıldı, Altın Piyasasında Denge Arayışı

Dolar/TL’de Küçük Soluklanma: 42.42 Seviyesinde Denge Arayışı ve Piyasaların Yeni Normali

Anamur'da Zehir Tacirlerine ve Fuhuş Şebekesine Büyük Darbe! Çok Sayıda Gözaltı ve Tutuklama

Mesane Tümörü Ameliyatı ve Mesane Kanseri Tedavisi: Süreç, İyileşme ve Kapalı Cerrahi Yöntemler

Vergide Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

Mecliste 13 Mükellefin Taşınmazı İçin Belediye’ye Devir Görüşülecek Yoğun Gündem Yarın

Kodsuz Yapay Zeka Ajanı Geliştirme

Konuçlanacak Yerde Anamur Varmı?

BIST 100 endeksi, dünya ortamına göre temkinli

Bozyazıyı Hortum Vurdu

ADRB’den Köylere Vefa ve Rehberlik Hizmeti

YEREL FOTOĞRAFÇILARIN GÜN BATIMI BULUŞMASI SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRECEK

ANAMUR–BOZYAZI HAFTA SONU HATTINDA TRAFİ K CANLANDI

ANAMUR SAHİL BANDINDA YENİLENME PROJESİ TAMAMLANIYOR

ANAMUR’DA NARENCİYEDE SON HASAT HEYECANI BAŞLADI

TOROSLARDAN İNEN SERİN RÜZGÂR ANAMUR’A CANLILIK GETİRDİ

Kozak: ‘ İthalata Giren Büyük Marketler Yerli Muza Büyük Darbe Vuruyor'

Ekonomi De Temkinli Ve Çok Katmanlı Bir Hareketlilik Hissi Var

Dereköyü, Koca Çınarlarından Birini Daha Kaybetti

Kartvizit Baskı Nedir? İş Dünyasında İlk İzlenimi Güçlendiren Profesyonel Rehber

Yükleniyor

Anamurun Son Kore Gazisi 97 Yaşındaki Mustafa Amca Devlet Töreni İle Toprağa Verildi

Bozyazı’da Ev Yangını Korkuttu: İtfaiye Ekipleri Alevleri Kısa Sürede Kontrol Altına Aldı

Anamur Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zümrüt Cömertler

ANAMUR TRAFİK, KASK UYGULAMASINDA UYUM YÜZDE 90'A ULAŞTI!

Anamur Emniyeti de4 Huzur ve Güven" Uygulamasında Seferber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına  O Anlar Damga Vurdu

Anamur Muzu İthal Rekabete Karşı Direnişte: Üreticiden Hükümete "Sert Tedbir" Çağrısı

Mecliste 13 Mükellefin Taşınmazı İçin Belediye’ye Devir Görüşülecek Yoğun Gündem Yarın

Konuçlanacak Yerde Anamur Varmı?

Bozyazıyı Hortum Vurdu

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.