• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Vergili'den bol sıfırlı bir proje daha

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Şehirpark’ından sonra bir modern dinlenme merkezini daha Karabük halkının hizmetine sunuyor. Yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak Kentorman projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNCEL 21.09.2022 15:17:26
Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Şehirpark’ından sonra bir modern dinlenme merkezini daha Karabük halkının hizmetine sunuyor. Yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak Kentorman projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Kentorman Parkı temel atma törenine; Vali Fuat Gürel, Milletvekili Cumhur Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Garip Gümüş, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Yortanpazarı Belediye Başkanı Ali Şık, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili törende yaptığı konuşmada, 13 yılda 73 büyük projeye imza attıklarını, önümüzdeki görev süreleri içerisinde de seçimlerde verdikleri sözleri yerine getirmek için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Vergili konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “13 yıldan bu yana yana belediye başkanıyım. Bu süre içerisinde yaptığımız hizmetleri sıralamak saatlerimizi alır. 13 yılda 73 kalem büyük iş yapmışız. Sebze ve Meyve Hali, Mezbaha ve Canlı Hayvan Pazarı, köprüler, alt geçitler ve bir akşamda 130 binayı yıkıp ortaya çıkarttığımız bir meydan, kütüphane, kilometrelerce istinat duvarı ve kaldırım, yeni açtığımız yollarla gelişen bölgeler derken bu günlere geldik.

 

Ekibimizle birlikte sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda iktidar partisinin de büyük desteğini görmekteyiz. Önümüzdeki iki yıllık dönemde Karabük’ün tüm eksikliklerini tamamlamaya gayret ediyoruz. Burada da Karabüklülerin ailecek rahat bir şekilde oturabileceği 330 dönümlük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz burada bütçemize göre bir proje hazırlamıştık. Ancak burada da bakanlığın desteğini gördük. Uzun vadeli kredi ve 3 milyon hibe aldık. Proje tamamlanmadan yeni ilaveler de yapacak ve yaklaşık 22 milyonluk bir eseri ortaya çıkartacağız. Burası son derece güvenli bir yer olacak. Emniyetle yaptığımız protokol doğrultusunda burada bir karakol inşa edilecek. Gece-gündüz 24 saat güvende olan bir yürüyüş ve dinlenme alanını Karabüklülerin hizmetine sunacağız. Bu arada da mahallemizin diğer ihtiyaçlarını da tamamlamış olacağız. Son günlerde Karabük ile ilgili son derece farklı gelişmeler yaşanmakta. Valimiz, milletvekillerimiz ve il başkanlarımız son derece yüksek eforsarfetmekte.

 

Bizi en çok mutlu eden konulardan biri de üniversitemizin çok iyi bir mesafe kat etmesi, yabancı öğrencilerin ağırlıklı olarak üniversitemizi tercih etmesi. Yine ortaöğretimdeki öğrencilerimizin Türkiye genelinde başarı elde etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

 

Tabi bizde ucuz yaşanabilir bir Karabük ortaya çıkartmak için gece-gündüz efor sarf ediyoruz. Şuanda doğalgazın ulaşmadığı hemen hemen hiçbir noktamız kalmadı. Asfaltsız yolumuz kalmadı. Bugüne kadar 123 park yaptık. Bunları yaparken de arazi satın aldık. 28 Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Çok yakında Kanyonpark’ımız hizmete girecek. Aynı şekilde çok yakında Bilim Merkezimizde açılıp öğrencilerimize destek verecek. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bugüne kadar belediye olarak kaliteli bir işletmeci bulamadık. Çok ucuza da yer versek kaliteyi de bozdular sistemi de bozdular. Şirketimizin kuruluş başvurusunu yaptık. Bundan sonra tesislerimizi belediye şirketi aracılığıyla ucuz ve kaliteli bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Yine Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satan illerden biriyiz. Halk Ekmeğimiz 2 lira. Ben diğerlerini bilmem, çünkü artık onlarla oturup konuşmuyorum bile. Türkiye’de en kaliteli su Karabük çeşmelerinden akmakta”

 

Törende konuşan Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise, hükümet olarak Karabük’te birçok yatırım yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde de yeni projelerin hayata geçeceğini ifade etti. Ünal, konuşmasında şunları söyledi; “Başkan bey güzel bir noktaya değindi. Müstecir bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Burası, Yenice, Eskipazar ve Ovacık’taki Kentormanlar Osman Kahveci bey zamanında aslında abad edilmişti. Ancak işletmecilerimiz iyi işletmediği için, insanlarımızda maalesef bu güzellikleri hor kullandığı için bu güzelim tesisler virane oldu. Buralar mahalle sakinlerinin giremediği, farklı amaçlar için kullanılan tesisler haline geldi. İnşallah belediye şirketi aracılığıyla işletildiğinde, yalnızca Yenişehir bölgesinin değil tüm Karabük’ün hizmet alacağı bir tesis haline gelir.

Karabük’te güzel şeyler oluyor. Burada bugün temel atıyoruz, KARDEMİR Kavşağı projemiz devam ediyor, yakın zamanda Araç Çayı ıslahı projesi başlayacak. Bir ay içerisinde Karabük ve Safranbolu Millet Bahçelerinin ihaleleri yapılacak.”

 

Karabük Valisi Fuat Gürel ise yaptığı konuşmada, şehrin göbeğinde sahipsiz kalan son derece önemli bir tesise Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin sahip çıkmasının önemine vurgu yaparken şunları söyledi; “Belediye Başkanımızın ve milletvekilimizin de ifade ettiği gibi Karabük’te güzel şeyler oluyor. Bunlar şehirleri güzelleştiren, insanların daha müreffeh bir ortamda bir araya gelebileceği güzel yatırımlar. Aslında çok güzel bir tesis. Ancak işletilmesiyle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle buralar birer sorun yumağı haline gelmiş. Kamuoyuna da yansıdığı üzere burada farklı sorunlar yaşandı. Emniyetimiz belli aralıklarla yaptığı kontrollerle sorunu çözmeye çalışıyordu ama buranın tek çözümü güvenlik anlamında buranın yaşanabilir hale getirilmesiydi. Belediye Başkanımız talip oldu ve şuanda da temel atma törenindeyiz. Ormanın içinde olduğumuz için kıymetini bilmiyor olabiliriz. İç Anadolu’da bir yere gittiğinizde yeşil bir alanda gölgelenmek bile mümkün olmuyor. Ama şükürler olsun ki Karabük’te böyle bir sorunumuz yok. Buranın sahiplenilmesi önemli bir konuydu. Belediye Başkanımızda buraya talip oldu. İnşallah bundan sonra yapılacak tesisler ve emniyetimizin da sağlayacağı güvenlikle burası çok daha güzel bir hal alacak. Şehrimizin değişik bölgelerinde yatırımlar devam ediyor ve bu da bir takım sıkıntılara neden oluyor. Ancak bunlar tamamlandığında vatandaşımıza daha müreffeh bir Karabük sunmuş olacağız. İnşallah çok yakında Araç Çayı Projesi ve ili Millet Bahçesi projesi de hayata geçecek ve şehrimizin çehresi değişecek. Buralar cazibe merkezi olacak ve şehir merkezine bir canlılık kazandıracak diye düşünüyorum. Ben, şehrin ortasında sahipsiz bir şekilde kalan bu tesise sahip çıkan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13