Tarih: 04.10.2022 09:56

Gümüş önderliğinde kıymetli rallisi geride kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Kıymetliler dünkü seansta tam bir ralli yaşarken, altın da payına düşen toparlanmayı yaşayarak son 3 haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. 1661 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, tam anlamıyla bir coşku yaşayarak 40 dolar/onsun üzerinde günlük değer kazancı yaşadı. Üç haftanın ardından 1700 dolar/onsun üzerini geri dönen altın, toparlanma yönündeki arzusuna göstermiş oldu. Seans kapanışını 1700 dolar/ons seviyesinden yapan sarı maden, yüzde 2,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Gümüş ise dünkü seansta güçlü bir kapanış yaparak kıymetli rallisinin öncüsü olmuş oldu. 19,03 dolar/onstan güne başlayan beyaz maden, tüm gün boyunca yukarı yönlü bir hareketi sürdürerek 20,78 dolar/onsla son iki buçuk ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Günlük kapanışını ise 20,70 dolar/onstan yapan beyaz maden, yüzde 8,8 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin de gümüşün ardından seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, son üç haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. 865 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 908 dolar/ons seviyesinden günlük kapanış yaparak yüzde 5 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyum da günü artıda kapatan bir diğer kıymetli madeni olarak öne çıkarken, son 10 günün en yüksek seviyesini kaydetti. 2158 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2217 dolar/ons seviyesinden günlük kapanış yaparak yüzde 2,7 değer kazancıyla seansı tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 7 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi açısından ortalama bir gün geride kaldı. Toplamda 3.043 kg altın ve 999 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —