-
BIST 100
16135,43%-0,72
-
DOLAR
44,21% 0,07
-
EURO
51,14% 0,21
-
GRAM ALTIN
6928,69% -2,58
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Büyükşehir İle Güç Buldu, 9 Yıl Sonra Yürümeye Başladı
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Birimi ekipleri, 37 yaşındaki dirençli epilepsi hastası Servet Soncu’nun yaşamında bir mucize yeşertti.
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Birimi ekipleri, 37 yaşındaki dirençli epilepsi hastası Servet Soncu’nun yaşamında bir mucize yeşertti.
Hastalığından dolayı girdiği ameliyatların ardından, yaklaşık 9 yıl boyunca yatağa bağımlı hale gelen Servet Soncu, Büyükşehir Belediyesi’nin evde uygulanan fizik tedavi hizmeti ile tanıştıktan sonra, 6 ay içerisinde tam bağımsız bir şekilde yürümeye ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Fizik tedavi hizmetine başlamadan öncesine kadar, annesinden sadece su isteyip ve “acıktım” demek dışında hiçbir harekette bulunamayan Servet Soncu; artık kendi başına yemek yiyor, kitap okuyor, merdiven çıkıyor, hatta Engelsiz Yaşam Parkı’nda arkadaşlarıyla aktivitelere katılıyor.
Aslan: “Tedaviye başladığımızda tamamen yatağa bağımlıydı”
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Evde Sağlık Birimi’nde görevli Fizyoterapist Zeynep Aslan, “Bu 6 aylık süreçte tedavimizi başlattık. Servet Bey’le tedaviye başladığımızda, tamamen yatağa bağımlı haldeydi. Hiçbir ihtiyacını kendi başına karşılayamıyordu. İlk önce pasif hareketlerle başladık. Kas gücümüz gelmeye başladıkça, bunlara ufak dirençler ekledik. Yatak içinde kuvvetini kazandıktan sonra, ağırlıklarla çalışmaya başladık. Bundan sonraki süreçte bacak kaslarını kuvvetlendirmesi için, gövde dengesi çalıştık. Ayakta durmaya başlayınca da yürüme egzersizleri ile devam ettik. Şu an Servet Bey hem evin içinde, hem de evin dışında tam bağımsız olarak yürüyebiliyor ve tüm ihtiyaçlarını kendisi görebiliyor” dedi.
Soncu: “Yürümek harika bir şey”
Tedavi süresince gösterdiği azimle büyük bir yol kat eden Servet Soncu, “Hizmet çok güzel. Ailemize kattık arkadaşları. Kapıda karşılıyoruz onları. Çok içten davranıyorum. Yürüyemiyordum, annem vardı yanımda. Yürümek harika bir şey” dedi.
Anne Soncu: “9 yıldır kendi ihtiyaçlarını gideremiyordu”
Oğlu Servet’in hastalık süreci hakkında bilgi veren anne Arzu Soncu, “8 yaşında baş ve karın ağrılarından doktora başvurduk. Beyinde 3 apse olduğu ortaya çıktı. Hemen beyin ameliyatına aldılar. Bir süre sonra tekrar beyin ameliyatına aldılar. Çünkü çok zayıf düşmüştü. Bu iki ameliyattan sonra çok dirençli nöbetler başladı. Nöbetleri durdurmaya çalıştılar, fakat nöbetler çok dirençli olduğu için durmuyordu. 26-27 yaşlarında, vücudunu artık taşıyamaz duruma geldi. Hareketsizlikten kilo da almaya başladı. Bu süreç içerisinde bakıma muhtaç duruma düştü. Nöbetlerden dolayı beyin biraz zayıflamaya başladı. 9 yıldır da kendi ihtiyaçlarını gideremez durumdaydı” dedi.
“Sevincimi ve mutluluğumu tarif edemiyorum”
İzmir’de yaşayan oğlunun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin fizik tedavi hizmetinden haberdar olduğunu ve iletişim kurarak başvuruda bulunduğunu söyleyen Soncu, “Başkanımız Vahap Seçer’in böyle bir hizmet verdiğini duyunca oraya başvurduk ve bize fizik tedavi için uygun olduğu söylendi. Böylece Servet’in fizik tedavisi başladı. Gün gün ilerledi ve 6 aydır devam ediyor. Şu anda Allah’ıma binlerce şükür, yürür durumda. Tüm ihtiyaçlarını kendisi giderebiliyor. Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz. Evimizde de ağırlamak isteriz. Görmek isteriz. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Tarif edemiyorum sevincimi” diye konuştu.
“Engelsiz Yaşam Parkı, bize engelsiz bir yaşam verdi”
Engelsiz Yaşam Parkı’ndaki etkinliklerden hem oğlunun, hem de kendisinin faydalandığını da sözlerine ekleyen Arzu Soncu, “Engelsiz Yaşam Parkı’na da başvurduk. Orada da çok güzel faaliyetler var. Benim için de, oğlum için de… Kendimiz için zaman ayırmış oluyoruz. Hep eve kapanmıştık. Orası bize gerçekten engelsiz bir yaşam verdi. Şimdi oraya devam ediyoruz. İnsana dokunan bir proje gerçekten” dedi.


ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
Yükleniyor

