Tarih: 18.10.2022 07:06

Başkan Altay: “Okuyan Konya ile gurur duyuyorum”

Facebook Twitter Linked-in

Konya Büyükşehir Belediye’nin “Sizin Hikayeniz Kitap” sloganıyla düzenlediği Konya Kitap Günleri’nin resmi açılışı yapıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törende gençlerle buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri’nin kültür şölenine dönüştüğünü ifade ederek, “Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Konya insanların en çok okuduğu şehir. Biz de buna katkı sunmak için çaba sarf ediyoruz. Okuyan Konya ile gurur duyuyorum.” dedi.

“Konya, Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden birisi”

Başkan Altay, konuşmasında Konya’nın medeniyetlerin önemli merkezlerinden birisi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

 “Bu şehir onlarca medresesiyle, yetiştirdiği onlarca ilim adamıyla Türk-İslam medeniyetinin en güçlü şehirlerinden oldu. Bugün geldiğimiz zamanda ise beş üniversitesinde 120 bin üniversite öğrencisiyle yine Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden birisi. Biz de sizlerin hayatına bir katkı sunmak adına coşkulu şekilde Kitap Günleri düzenliyoruz.”

“Eski belediye binasının yerine yapılacak kütüphanenin temeli bu yıl atılıyor”

Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan eski Büyükşehir Belediyesi binasının yerine şehir kütüphanesi yapılacağını söyleyen Başkan Altay, “Bu yıl temelini atmayı ve en kısa sürede sizlerin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Konya okuyan bir şehir. Konya genç bir şehir. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından program, yazar Hayati İnanç tarafından gerçekleştirilen söyleşi ve imza günüyle devam etti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —