-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Küresel piyasalar
Dün küresel piyasalar günü karışık tamamladı. Avrupa borsaları kapanışında, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi %0,57 azalarak 412,01 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi %0,86 değer kaybederek 7.237,83 puana indi.
Dün piyasalarda neler oldu? Dün küresel piyasalar günü karışık tamamladı. Avrupa borsaları kapanışında, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi %0,57 azalarak 412,01 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi %0,86 değer kaybederek 7.237,83 puana indi. Avrupa Birliği (AB), Rus gazına tavan fiyat uygulamanın planlandığını bildirdi. Avrupa ülkelerinde metal sektöründe faaliyet gösteren 46 şirketin üst düzey yöneticisi, hızla artan elektrik ve gaz fiyatlarına karşı derhal tedbir alınmasını istedi. Almanya'da sanayi üretimi, malzeme sıkıntısı ve yüksek enerji fiyatlarının etkisiyle Temmuz’da aylık bazda %0,3 azaldı. Sanayi üretimi bir önceki ay %0,8 artış göstermişti. ABD tarafında MBA Mortgage başvuruları aylık %0,8 düştü. Mortgage başvuruları bir önceki veride %3,7 düşmüştü. ABD dış ticaret dengesi -70,2 Milyar USD oldu. Dış ticaret dengesi verisi bir önceki ay -79,6 Milyar USD açıklanmıştı. Amerikan Borsasında FED endişelerinin azalmasıyla beraber güçlü gelen veriler ile endeksler yükseldi. ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme, son günlerde baskı altında olan teknoloji hisselerinin yükselmesine sebep oldu. Dolar endeksindeki geri çekilme de hisse senedi piyasalarına destek veren diğer bir unsur oldu. S&P 500 endeksi 3979 seviyelerine gelerek %1,83 yükseldi. S&P 500 %1,83, Dow Jones %1,40 ve Nasdaq %2,14 oranlarında yükseldi. S&P 500 endeksinde yer alan 11 sektörden 10’u değer kazandı. Petrol fiyatlarından dolayı baskılanan enerji sektörü %1’e yakın değer kaybetti. Dün yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, yeni iPhone modellerinin tanıttı. Hisse günü %1,69 yükselişle günü kapattı. Microsoft %5,15, Amazon %3,22, Tesla %1,56, Alphabet %2,75 değer kazançları ile günü noktaladı. Tahvil piyasaları dün günü alıcılı geçirdi. 10 yıllık ABD tahvili 8,8 puan gerilemeyle %3,26 seviyesinde işlem görürken, 2 yıllıklar 7 puanın üzerinde gerilemeyle %3,43 seviyesinde işlem gördü. Son 20 yılın en yüksek seviyelerinde işlem gören Dolar Endeksi %0,5 kayıpla 109,7 seviyesinde işlem gördü. Sterlin/dolar paritesi 37 yılın en düşüğüne gerilerken USD/Japon Yeni paritesi de dün 144,0 ile 1997 yılından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı, artan resesyon endişelerinin talep görünümünü olumsuz etkilemesiyle uluslararası piyasalarda 88 dolar seviyelerine gerileyerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyesini gördü. Japonya'da bu sabah 2. Çeyrek GSYH değişimi verisi açıklandı. Ülkede GSYH ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yıllık bazda %3,5 büyüdü. Beklenti bu çeyrekte %2,9 büyüme olması yönündeydi.
Bugün ne bekliyoruz? Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir seyir görülüyor. Çin ve Hong Kong hafif negatif, Japonya ve Güney Kore pozitif. ABD vadeliler cephesinde de bu sabah hafif alıcılı eğilimin devam ettiğini izliyoruz. VIX endeksi bu sabah 24,6 seviyesinde. Yurt dışında bugün TSİ 15:15’te Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı takip edilecek. 21 Temmuz’daki son toplantısında 50 baz puan ile faiz artırım sürecini başlatan ECB'nin yeni kararı piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Euro Bölgesi’nde enflasyon Ağustos ayında %9,1'e ulaşarak ECB'nin %2'lik hedefinin çok üzerine çıktı ve artan enerji fiyatlarıyla birlikte rekor kırmıştı. Bu toplantıda piyasa, ECB’nin Temmuz ayında yaptığı gibi 50 baz puanlık bir artış daha mı yapacağı yoksa bu kış durgunluk ihtimaline rağmen 75 baz puanlık daha büyük bir artışı mı tercih edeceği yönünde fiyatlama yapacak. ECB Başkanı Christine Lagarde'nin karar sonrası basın toplantısı takip edilecek. Bugün ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell, Cato Enstitüsü 40. Yıllık Para Konferansı'nda '40 Yıl Sonra Para Politikasının Durumu' başlıklı etkinliğe katılacak. Etkinlik TSİ 16:10’da başlayacak.
Gelecek gündemde neler var? Cuma günü Çin’de enflasyon verileri açıklanacak. Beklenti, son ay %2,7’ye yükselen yıllık tüketici enflasyonunun yükselişini sürmesi yönünde oluşuyor
Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA
Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı
Bozyazı'da Uyuşturucu İmalathanesine Jandarma Darbesi
ABD İran İsrail Çatışması Küresel Ekonomi İçin Gerçek Bir Stres Testi
Bel Fıtığında Tedavi Yöntemi Kişiye Özel Belirlenmeli
Anamurlu Miniklerden Yürek Isıtan “İyilik Kolisi” Hareketi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı
Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste
Ortadoğu’da Savaş Endişesi Avrupa Borsalarını Sarstı: Satış Dalgası Derinleşiyor
Yükleniyor


