• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Bakan Kirişçi: ''15 Temmuz, devletin paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine karar verildiği tarihtir''

KAHRAMANMARAŞ - Mustafa Alyaz - HİBYA - 24.09.2022 - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 15 Temmuz'un devletin paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine karar verildiği tarih olduğunu söyledi.

GÜNCEL 24.09.2022 11:11:25
Bakan Kirişçi:

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, ''AK Parti 2023 Şehir Buluşmaları'' kapsamında Kahramanmaraş’ta gazetecilerle bir araya geldi.

Bakan Kirişçi'nin burada yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

''AK Parti, 2021 yılından beri aslında Türkiye siyasetinin tabiri yerindeyse, bütün genetik kodlarını değiştirmiş, bunu olumlu manada siyasete, ekonomiye, büyümeye istihdama, ihracata hülasa her türlü ülke yararına olabilecek evirmeyi başarmış özel bir hareketin adı.

14 Ağustos 2001 de kurulan partimizin 21 yılını geride bıraktık. Hatırlanacak olursa 2001 yılında bu ülke büyük bir ekonomik çöküş yaşamış, Başbakanlığın önünde yazar kasasını fırlatan bir esnaf, öbür taraftan Türkiye’nin önemli bir iş insanı bugün aramızda olmayan rahmetli Sakıp ağa, 'Ben servetimin yarısını kaybettim' demişti.

Bu zor şartlarda siyaset sahnesine çıkan AK Parti, bu manadan 20 yıllık bir iktidar olarak çok başarılı hizmetlere, belki de hiç kimsenin aklına gelemeyecek hizmetlere adım atmış, vatandaşlarımızın hizmetine, istifadesine sunmuştur.  

Bugün AK Parti'nin inşa ettiği muhteşem bir bina var. Bu bina her geçen gün daha nitelikli, konforlu ve güzel insanların mutluluğunu, refahını geliştiren bir bina.

100 günlük dedik, bir yıllık dedik, beş yıllık dedik, hedefler koyduk. Hamdolsun o hedefleri de çok çok ilerilere taşıdık. 

Kendi alanımdan örnek vereceğim. Türkiye’nin 36 milyar dolar ihracatı var.  Bunun 3,7 miktarı tarımsal ihracat. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde açıklamalar da bulundum. 8 aylık ihracat rakamı tüm zamanların rekoru. 21,5 milyar dolarlık 8 ayda ihracatımız var. Bu ne demek 8 ayda 21,5 milyar dolarsa, 30 milyar doları üstüne her halükarda çıkacak.  

2002'de tüm Türkiye’nin ihracatı 36 milyar dolardı. Şimdi, biz sadece tarım ürünlerinin ihracatını alıp, Allah’ın izniyle 30 milyar doların üzerinde gerçekleştireceğiz. Allah ömür verirse de 2023 yılında da bunu 36 milyar doların çok çok üzerinde de görmüş olacağız.

Hukuk devletinde, demokrasilerde bir kural vardır, mevzuattır. Türkiye belki Anayasa'sını komple değiştiremedi, ama Anayasa'da bu ülkenin kalkınması ve refahı adına yapılması gereken bütün değişiklikleri yaptı. Türkiye’nin önünde bu anlamada o akla gelebilecek engelleri birer birer kaldırdı.

Bunla da yetinmedik. Ne oldu? Bir de sistem değişikliğine gittik. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dönüştü. Bu ülkede bugünkü istikrar dönemi başladı. Eksiklikleri olamaz mı? Olabilir. Daha iyi, her zaman için iyinin düşmanıdır. Millet olarak, insanlar olarak bireyler olarak elbette daha iyisini yapmak için hep birlikte çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz, pedal çevirmeyi sürdüreceğiz. Belki yeri gelir yavaşlıyormuş gibi olur ama bisikletin üzerinde durma iradesini sürdüreceğiz. Sürdürüyoruz, bunu da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu zaman kadar getirdik.

Herkes bu ülkede tarımı konuşur, bu ülkede bir tarım kanunu yok. Ama hamdolsun biz bu 20 yıllık iktidarımızın o ilk dönemlerinden başlayarak bu mevzuatı, tarım kanununu, yine Atatürk hayattayken özlemini duyduğu ve ifade ettiği tarım sigortası kanununu gerçekleştirdik.

Bu ülkede ihtiyacınız olan tohumluğun, fidenin, fidanın içeriden yerli olarak karşılanma oranı yüzde 31. Bugün bu oran yüzde 94’lere geldi. Yüzde 6’lık bir açığımız var. Bunlar yerli olduğu gibi, bir de millileştirme çabamız var. İkisini bir arada yaptığımızda gerçekten bu ülkeye yakışır bir davranışı sergilemiş olacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız her daim üreticinin yanında oldu. Onun için 1,8 milyar lira olan tarımsal destek bugün 40 milyar liraya yükseldi. Ve sadece bizim vermiş olduğumuz destekler mi? Hayır. Bizim yatırımız desteklerimiz var. Ziraat Bankası, enflasyonu biliyorsunuz, sıfır faizli kredi veriyor. Peki bu kredilerin sübvanseye edilen kısmını kim karşılıyor? Elbette ki bu devletin hazinesi. Dolayısıyla çiftçilere vermiş olduğumuz krediler de dahil şöyle bir baktığınızda tarıma çok önemli bir destek veriliyor.

Savunma sanayimiz yüzde 20’lerdeydi ki bu nerede başladı? Kıbrıs Barış harekatında ufak bir girişimde bulunduk, hafif başımızı kaldırdık, bir anda başımızı koparmaya çalışan o malum çevreler devreye girdi. Kötü komşu hacet sahibi yapar ve biz 2002'den itibaren savunma sanayine çok büyük önem verdik. Herkes şimdi bizim kendi savaş uçağımızın ne zaman piste ineceğini veya pistten teker kaldıracağını bekliyor. Çünkü İHA’ları ve SİHA’ları üreten dünyadaki sayılı ülkelerden sayılı birisi haline geldik. 

Burada, bu ülkenin dinamizmini oluşturan, bu ülkede gençlik dün de vardı. Ben 78 kuşağıyım. Adana’da üniversitede ziraat fakültesinde okurken beraber kaldığım arkadaşım, biz evde olmadığımız bir anda tabii ki vakit saat gelmemiş bizim daha yaşayacak havamız, teneffüs edecek havamız, içecek suyumuz varmış ve biz o saldırıdan kurtulduk.

Ama orada bir kardeşimizi katlettiler. 68 kuşağı da aynı şeyleri yaşadı. Daha sonra bu ülkede Alevi-Sünni, Kürt-Türk işte mutlaka bir şeyler bulundu. Gençler adeta birbirleriyle vuruşturuldu ki buradan bir sinerji doğmasın ve bu sinerji bu ülkenin refahına mutluluğuna asla yansımasın istediler. Başarılı oldular mı, maalesef başarılı oldular geçmişte. Ama 2002'den itibaren bu başkaldırılar da devam etti. Hainler, hainliklerini sürdürdü. Milletimizin feraseti, basireti, o erdemli duruşu, istikbali gören insanlara ve bu insanların taleplerine cevapsız kalmayan ve mutlaka bunların taleplerine karşılığını veren Cumhurbaşkanımıza 20 yıldan beri aralıksız istinasız yerelde ve genelde hep destek oldu.

Bugün Türkiye’nin ortanca yaşı 33,1. Bundan beş yıl önce, 2016’da 31,7 idi. Bizim arzumuz temennimiz bu ortanca yaşın yükselmemesi. Gençlik başka bir şey, yurt dışına gittiğinizde Avrupa’da caddede ve sokakta gördükleriniz genellikle o ülkeye dışarıdan gelenlerdir. Çünkü kendi vatandaşları artık yaşlı durumundadır. Bu dinamizmi önemli olan üretime, istihdama, ihracata dönüştürebilmek. Bizim şuanda 18 milyon ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, lise öğrencimiz, 8 milyon da üniversiteye gidenimiz var. 26 milyonun üçte biri o bize arada bir efelenen Yunanistan’da yok. Bu önemli bir güç. İşte bu gücü Cumhurbaşkanımız fark ketti. 5 yıldan beri kesintisiz ve bizzat kendilerinin katılımlarıyla bir TEKNOFEST gençliğiyle tanıştı. Millet buna x, y, z derken bir buna TEKNOFEST kuşağı adını verdik. Bu kuşak ki bunların içinden Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar, Allah onu yetiştiren Özdemir Bayraktar’dan ve bütün ailesinden razı olsun. Böyle evlatlar bugün İHA’ları ve SİHA’ları üretti. Mevkidaşım olan Ukrayna’nın tarım bakanı’yla 24 Mart'ta sanırım bir telefon görüşmesinde, 'Şuanda neredesin’ dedim. Dedi ki 'Sığınakta kendimi gizlemeye çalışıyorum.' 'Peki oraya nasıl geçtin, sığınağa?' Dedi ki 'İHA’lar ve SİHA’lar, Bayraktar sayesinde geçtim.'

Artık, Türkiye’de Bayraktar konuşuluyor, İHA’lar, SİHA’lar, ANKA’lar, Gökbey’ler konuşuluyor. Bunlara ek olarak savaş uçağımız, tamamıyla bize ait yüzde 100 yerli ve milli olan helikopterlerimiz devreye girecek. Tabiri yerindeyse bağımsızlığımızın sembolü olan savunma sanayimizdeki bu gücümüz inşallah oransal olarak en üst noktaya çıkmış olacak.

Allah aşkına bizim İHA’ya, SİHA’ya talip olmayan var mı? Bildiğim kadarıyla şuanda 32 ülke bizim İHA’ları ve SİHA’ları kullanıyor. Biz nereden nereye geldik. Ne sayesinde, TEKNOFEST gençliği, TEKNOFEST kuşağı sayesinde oldu.

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi, bu ülkenin bence şahlanmasının da uyanmasının da bir miladi oldu. Artık devletin bu tür paralel yapılarla asla iş tutmaması gerektiğine de karar verildiği tarihtir. Aziz milletimiz o gece bir ve beraber olmuş, gerekli mücadeleyi her alanda vermiş ve bu gün onun meyvelerini de biz hep birlikte yaşıyoruz.''


Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Yükleniyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16