Tarih: 23.08.2022 17:19

Anamur HEM’den Malazgirt Zaferinin 951. Yıl Dönümü İçin Okçuluk Figürleri

Facebook Twitter Linked-in

Anamur HEM’den Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıldönümüne Okçuluk Figürleri
HABER MERKEZİ-Anamur Halk Eğitim Merkezi, ‘Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü nedeni ile Mamure Kalesi yanındaki Dikili Taş Mevkiinde günün anlam ve önemine binaen fotoğraf çekimi yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda gerçekleşen çekimlere Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi öncülük etti.

Çekimler için kostümlerini giyen Halk Eğitim Merkezi Okçuluk Eğitimi Usta Öğreticisi ve Kültür ve turizm bakanlığı geleneksel el sanatları sanatçısı Fehmi Çakılı ve iki öğrencisi güneşte 40 derece sıcağa rağmen okçuluk sanatının bütün inceliklerini ortaya koydular. Önce dikilitaşta dalgalanan Türk Bayrağını arkasına alarak yürüyüş ekip, buradan dalgaların üzerinde gökyüzüne yükselerek hızlı ok atıp hedeflerini vurmayı başardılar.  Okçuluk ve Fotoğrafçılık bölümünün ortak çalışması ile ortaya konulan çalışmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sergileneceğini kaydeden Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi, Halk Eğitim bünyesinde devam eden kursların bu şekilde gerek tanıtım, gerek projelerle değerlendirme ve gerekse uygulamalı projelerle kamuoyunun takdirine sunulmaya devam edeceğini söyledi.
Anamur da çok sayıda öğrenciye okçuluk eğitimi veren Usta Öğretici Fehmi Çakılı ise Halk Eğitim bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Önümüzdeki dönemlerde Anamur’un tanıtımı için kısa bir film çekimi de yapmayı planladıklarını kaydeden Çakıllı; “Amacımız, gençlerimizin bu yöndeki taleplerini yerine getirmek ve ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmak.” Dedi. Etkinliğin fotoğraflarını ise Halk Eğitim fotoğrafçılık Usta Öğreticisi Mithat Ünal çekti.
Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü ‘Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri’, Malazgirt’te ve Türkiye’nin birçok yerinde coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Etkinlikler 26 Ağustos Cuma günü sona erecek.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —