Tarih: 19.10.2022 10:21

Başkan Büyükkılıç: ″Kanser hastalarımızın rahatı için her detayı düşündük”

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile yapımına başlanan, Hospice Projesi olarak adlandırılan Kanser Hastalarına Tedavi Sonrası Bakım Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindiği duyuruldu.

Erciyes Üniversitesi karşısına inşa edilen kanser hastalarının tedavi sonrası bakım merkezi olacak Hospice Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, projenin yüzde 80’inin tamamlandığını belirterek, sağlam ve kaliteli sağlık altyapısıyla Kayseri’yi sağlık merkezi haline getirme yolunda gayretlerinin sürdüğünü ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, hastalara her türlü imkanın tanınacağı, özel odaların tahsis edileceği ve hastaların ziyaretçileriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanların yer alacağı projeyle, kanser hastalarının yaşam kalitesinin mümkün olan en iyi seviyede tutularak, yaşamlarının son günlerini evindeymiş gibi geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Merkezin 11 bin 950 metrekare arsada 4 bin 136 metrekare toplam inşaat alanına sahip olduğuna dikkati çeken Başkan Büyükkılıç, “Proje kapsamında hasta ve bir refakatçinin olacağı 34 ayrı hasta odalarının yanı sıra hobi odaları, poliklinik odaları, rehabilitasyon odası, müdahale odası ve çok amaçlı salon yer alacak. Donanımlı bir tesisle kanser hastalarımızın rahatı için gerekli her detayı düşündük.” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —