Tarih: 12.09.2022 12:06

İBB Genel Sekreteri Yardımcısı Gökce: ″Trafik yoğunluk ortalaması yüzde 50’de kaldı″

Facebook Twitter Linked-in

İBB, İstanbul genelinde 2 milyon 934 bin 155 öğrenci ve 163 bin 784 öğretmenin, 6 bin 740 okulda yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başladığını bildirdi.

İstanbul genelindeki ulaşım hizmetleri ve trafik akışı, İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’ndaki Ulaşım Yönetim Merkezi’nden (UYM) yönlendirildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İBB Ulaşım Birimleri, İETT, Metro İstanbul, Şehir Hatları ile İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Günhan Sinar’ın İstanbul’un trafik yönetimi ve koordinasyon için saat 07.00’den itibaren UYM’de görev başında olduğunu söyledi.

İstanbul'da trafik açısından 2021 yılından daha iyi bir okul başlangıcı yapıldığını, trafik yoğunluğunun en fazla yüzde 60'ı gördüğünü ve sabah 09.00'dan sonra yüzde 50'lerin altına gerilediğini ifade eden Gökçe, şu bilgileri paylaştı:

'Trafiğin yüzde 50'lerin altında inmesinde, alınan tedbirlerin, İstanbul Valiliğimizin ve ulaşım esnafımızın ilgili birimleriyle koordineli çalışmanın ve toplu ulaşımı 06.00 – 14.00 saatleri arasında ücretsiz yapmamızın etkisi var. Geçtiğimiz yıllara göre bir miktar daha iyi ve daha başarılı bir ilk gün başlangıcı yaptığımızı söyleyebiliriz.'

'Akşam saatlerinde Beşiktaş çevresine dikkat“

Akşam saatlerinde trafiğin daha uzun saatlere yayılacağı için yoğunluk beklenmediğini belirten Gökçe, 'Beşiktaş Stadyumu'nda akşam trafiğin pik saatleri olan 19.00'da oynanacak futbol müsabakası nedeniyle bir yoğunluk olabilir. Beşiktaş, Şişli bölgesinde o saatlerde bulunacak vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve alternatif güzergahlar ile toplu ulaşımı kullanmalarını tavsiye ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

İstanbul trafiğini sabah saatlerinden itibaren 3 bin kamerayla takip ettiklerini belirten İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise 'Trafik akışını an be an takip ederek olumsuzlukların giderilmesi için anında müdahale ediyoruz. Beklediğimizden daha az bir yoğunluk ve sağlıklı bir okul başlangıcıyla sabah saatlerini tamamladık.' dedi.

Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy da 'Metro İstanbul olarak bugün 332 ek sefer koyduk ve yolcu kapasitemizi yüzde 15 artırdık. İETT de 2 bine yakın ek sefer yaparak yaklaşık 500 bin ek yolcu taşıyor.“ bilgisini verdi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —