• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Kılıçdaroğlu: ″Şu anda ülkeyi yönetenler halka yalan söylüyor″

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

GÜNCEL 4.10.2022 12:02:25 951
Kılıçdaroğlu: ″Şu anda ülkeyi yönetenler halka yalan söylüyor″
Haberi Sesli Oku

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

'Türkiye’de huzur olsun istiyorum. Türkiye’de her genç bu ülkenin caddelerinde sokaklarında parklarında özgürce gezsin istiyorum. Türkiye’de her genç istediği müziği dinlesin istediği müziği yapsın istiyorum. Türkiye’de her genç düşünce özgürlüğüne sahip olsun, siyasetçileri yeri geldiğinde rahatlıkla eleştirebilsin. Attığı bir tweet sosyal medyadaki bir haber dolayısıyla karamsarlığa kuşkuya düşmesin istiyorum. Yani özgürlük istiyorum yani huzur istiyorum. Bu ülkede hangi görüşten hangi inançtan hangi kimlikten olursa olsun hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunun yolunu açmak istiyoruz.

Siz hakkı hukuku istiyorsunuz. Adaletin olmadığı bir yerde gençlik olmaz, adaletin olmadığı bir yerde üretim olmaz, adaletin olmadığı bir yerde düşünce özgürlüğü olmaz, adaletin olmadığı bir yerde hak hukuk olmaz, adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. Devleti inşa edeceğiz. Adalet üzerine inşa edeceğiz beraber inşa edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün size emanet ettiği Cumhuriyeti 100. yılda ikinci yüzyıla giderken o cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız bunun sözünü veriyoruz size.

7,5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Ve 7,5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var. Ya bir dikta yönetimine kalıcılığı sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız? Hazırsanız beraber çalışacağız. Benim sorumluluğum günün 24 saati çalışmaktır. Milletvekili arkadaşlarımın sorumluluğu günün 24 saati çalışmaktır. Gençlik kollarının, Kadın kollarının sorumluluğu günün 24 saati çalışmaktır. Dokunulmayan insana dokunacağız, uğranılmayan eve uğrayacağız. Onların sorunlarını dinleyeceğiz ama nasıl çözeceğimizi de anlatacağız. Kavgadan bıktığımızı kavgasız bir Türkiye istediğimizi, saygın bir Türkiye istediğimizi, birilerine el avuç açan bir Türkiye değil onuruyla kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye istediğimizi her yerde anlatacağız bu tarihi sorumluluğu ben ve siz beraber yerine getireceğiz. Görevinizin kolay bir görev olmadığını biliyorum bunun farkındayım önünüze engeller çıkacak bunun da farkındayım. Ama sizler Mustafa kemal Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye’nin gençleri her engeli aşıp hedefe ulaşma konusunda kararlı ve azimli olmak zorundasınız.

Sesinizi kısmak isteyebilirler. Onun hazırlıklarını yapıyorlar. Dezenformasyon yasası getirdiler. Geçen dönem CHP’liler buna karşı çıktı direndiler ve geri çektiler. Şimdi parlamento açılıyor ilk önce bu yasa teklifini getiriyorlar. Hukuk dediğimiz yapı içinde eğer bir haber yalansa tekzip gönderebiliyordunuz. Mahkemeden tekzip kararı almadan bil açıp telefonla gazeteciyle konulabiliyordunuz. Eğer hala yanlış haber yapılıyorsa gerçek dışı haber yapılıyorsa tazminat davası açabiliyorsunuz. Yani hukukun tanıdığı bütün yolları deneyebilirsiniz ama bununla yetinmiyorlar.

İki tür medya var şu an Türkiye’de iki tür medya. Bir gazeteciliğin hakkını veren eleştirel olarak olaylara bakan gerçekleri topluma aktaran bir medya, özgürlükçü medya diyoruz. Burada görev yapanlar gerçek anlamda birer gazeteci. Bu özgür medyada görev alan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere buradan selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz.

Kalemini dolayısıyla iradesini satan gazetecilere gazeteci denmez onun adına da havuz medyası diyoruz. Havuz medyasının neler yaptığını toplumu nasıl kamplaştırdığını beğenmediği kendilerini övmediği insanları nasıl düşman ilan ettiklerini gayet iyi biliyoruz. Yalanın her türlüsünü rahatlıkla bunlar yazabiliyorlar çizebiliyorlar ve söylüyorlar.

Bakın televizyon programlarına hiçbir AK Partili milletvekili çıkıp tartışma programlarına katılamaz katılmıyor da zaten. Çünkü vicdanı olan AK Partili milletvekilleri ya çıkar doğruyu söylerse ne olur diye kaygı içindeler. Onun yerine kalemini satan gazeteci kimlikli insanları çıkartıyorlar. Kalemini satan insandan gazeteci olmaz.

Ellerinde büyük silahlar var basın ilan kurumu basın infaz kurumuna dönüştü. 31 Ocak 2020 tarihinden bu yana Yeni Asya gazetesine tek bir ilan bile verilmiyor. Evrensel gazetesine tek bir ilan bile vermeme kararı aldılar. Gazeteci kimliğini özgürce kullanacaktır özgürce yazacaktır. Bizim görüşlerimizi paylaşır veya paylaşmaz o ayrı bir şey her düşünceye saygı göstermek her CHP’linin temel görevlerinden birisidir. Eğer siz bir düşünceyi yasaklarsanız bir düşünceyi savunan gazetelere yasak getirirseniz bunlar doğru değildir demokrasi bu değildir.

Havuz medyasının gazeteleri bakın sabah gazetesine bakın akşama bakın bir sürü gazeteleri var hepsinde tirajlar 100 binin üstününde bayide yok 100 binin üstünde. Dünyanın parası aktarılıyor buraya sizin ödediğiniz vergilerle aktarılıyor.

Bütçe konuşmasında tirajların sağlıklı bir bağımsız kuruluş tarafından denetlenmesini ve ilanların buna göre verilmesini istedim yapmıyorlar. Sizin ödediğiniz vergileri havuz medyasına aktarıyorlar. Ama hiç meraklanmayın hepsini beraber çözeceğiz. Havuz medyası her kanaldan besleniyor en büyük kaynağı beşli çete.

Bir kanun teklifi getirmişler bütün bunlar yetmiyormuş gibi özgür medyayı susturmak için başka arayışları içerisine giriyorlar.

Dezenformasyon yasasını getirmelerinin nedeni saray ve şürekasının ve onun beslemelerinin yaptığı yolsuzlukları kimse yazmasın diye. Mahkemelerden karar çıkartıyorlar haberlere yasak getiriyorlar. Bir örnek hızlı tren yapılacaktı ihalesi açıldı. Almanya’dan bir firma Siemens gelecekti 10 milyon euro rüşvet dağıttılar. Buradaki mahkemede gizli bir karar aldılar kimse öğrenmesin diye ama Siemens bir alman firması ve Almanya’da da mahkeme var o mahkemelerden öğreniyoruz. Siemens Türkiye’nin verdiği 10 milyon euronun şu şekilde dağıtıldığını söylüyor. Yüzde 30 Türk devlet görevlilerine, yüzde 20 Koline yani beşli çetenin aktörlerinden birisi, yüzde 20 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yetkililerine, yüzde 20 Siemens ve Kolini buluşturan aracılara, yüzde 10’u Siemens Türkiye’nin yöneticilerine verdik diyor. Bunlara tamamen yasak getirmek istiyorlar.

Şu anda ülkeyi yönetenler çok açık bir şekilde halka yalan söylüyorlar. Biz faize karşıyız diyorlar. Faizi indireceğiz diyorlar indirin. Soru şu hangi faizi indirdiler kimin faizini indirdiler. Merkez bankasının bankalara açtığı faizi indirdiler yani halkın faizini değil çiftçinin, sanayicinin faizini değil. Merkez Bankası bankalara kredi açıyor onun faizini indirdiler. Vatandaşın devlete borcu varsa o faizi yüzde 19’dan 30’a çıkarttılar vatandaş daha yüksek faiz ödeyecek. Vatandaşın devletten alacağı varsa onun faizi de yüzde 9.

2022 yılının bütçesinin ilk 8 ayında bütçeden ödenen faiz 250 milyar lira. Ama çiftçiye verdikleri destek 25 milyar lira, esnafa verdikleri 6 milyar lira. Faizi tefecilere değil bu ülkenin üretenlerine çiftçisine emeklilerine kamyon şoförlerine taksicilerine vereceğiz kim üretiyorsa kaynak onun kaynağı olacak.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

ABD İran İsrail Çatışması Küresel Ekonomi İçin Gerçek Bir Stres Testi

Bel Fıtığında Tedavi Yöntemi Kişiye Özel Belirlenmeli

Anamurlu Miniklerden Yürek Isıtan “İyilik Kolisi” Hareketi

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı

Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste

Ortadoğu’da Savaş Endişesi Avrupa Borsalarını Sarstı: Satış Dalgası Derinleşiyor

Orta Doğu’da Tansiyon Yükseldi: Dolar "Güvenli Liman" Talebiyle Zirveye Koşuyor

ANAMUR BELEDİYESİNİN İFTAR PROGRAMINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Diplomasi Hattında Alevler: Riyad’daki ABD Büyükelçiliği Drone Saldırısıyla Hedef Alındı!

Enerji Koridorunda 'Kıyamet' Senaryosu Hürmüz Boğazı Muamması

Ortadoğu Alevler İçinde: Tahran ve Beyrut’a Eş Zamanlı Ağır Darbe

Anamur Belediye Meclisi’nde Başkan Deniz’den Net Mesajlar

İstanbul’un Hurdacısı ile Güvenilir Hurdacılık Hizmeti Alın!

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Kaymakamlık ‘Vefa’ Rüzgarı Kimsesizlerin Kimsesi Olan Dev Kadro Anamur’da Sahada!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Ensedeki Sessiz Tehlike: ‘Buffalo Hump’ Sadece Estetik Bir Sorun mu, Yoksa Hastalık Habercisi mi?

Mersin’de ‘Efsane’ Sahnede: Bilge Hekim Lokman Binlerce Genci Büyüledi

Dijital Dönüşümde ‘Tren Kaçıyor’ mu? İş Dünyasında Hayatta Kalmanın Yeni Formülü: Stratejik Dijitalleşme!

Doğanın Altın Mucizesi: Bir Damla Balın Serüveni

Şişli Bölgesinde Güvenilir Renault Servis Deneyimi

Beylikdüzü Fiat Servis Hizmetleri

Çiğli'de Lastik Güvenliği ve Profesyonel Destek

Gümüşte "Güvenli Liman" Rallisi: Ons Fiyatı 89 Dolar Sınırını Aştı

Küresel Petrol Piyasasında "Cenevre" Tansiyonu: Fiyatlar Yeniden Yükselişte

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Mersin Büyükşehir’den 13 İlçede Gönüllere Dokunan Hizmet: Evde Sağlık ve Bakım Seferberliği

Hisseli arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken 5 altın kural

Yükleniyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı

ANAMUR BELEDİYESİNİN İFTAR PROGRAMINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Diplomasi Hattında Alevler: Riyad’daki ABD Büyükelçiliği Drone Saldırısıyla Hedef Alındı!

Ortadoğu Alevler İçinde: Tahran ve Beyrut’a Eş Zamanlı Ağır Darbe

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Venedik Değil Anamur Abanoz Yaylası: Sular Çekilmiyor, Yaylacı Çaresiz!

​Vali Atilla Toros, Anamur ve Bozyazıda Gönül Sofrasına Katıldı

Anamur Belediye Meclisi’nde Başkan Deniz’den Net Mesajlar

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.