Tarih: 03.10.2022 05:58

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Haftaya başlarken içeride Eylül ayı enflasyon verisi takip edilecek. Bloomberg anketinde aylık beklenti %3.15, yıllık ise %83.50 olması yönünde. Cuma günü S&P, Türkiye’nin kredi notunu gevşek para politikasına atıfla B+’dan B’ye indirdi, görünümün ise durağan olduğu belirtildi. Çarşamba günü petrol arzına karar verecek olan OPEC+’nin petrol üretiminde piyasa beklentisi üzerinde kesinti yapacağına dair haber akışı ile bu sabah Brent’in fiyatı %2’nin üzerinde yukarıda, benzer şekilde emtiaya dayalı ülkelerin para birimleri de değer kazanımında. Borsalar tarafında ABD vadeli endekslerinde karışık görünüm mevcut, Almanya tarafında ise negatif başlangıç ön planda. BIST’in güne yatay başlamasını bekliyoruz.

İZLENECEKLER

—10:00 / Eylül’22 TÜFE (bekl: %3.15 )

ŞİRKET HABERLERİ

—TTKOM iştiraki TT Ventures Proje Geliştirme ile İstanbul Portföy arasında teni nesil inovatif teknoloji girişimlerine yatırım yapmak üzere GSYF kurulması için anlaşma sağlandığı paylaşıldı.

—CONSE daha önce TL70mn bedel karşılığında Van Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı GES ihalesine verdiği en iyi teklifin ardından ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

—ALARK hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL55.72 fiyat ortalamasıyla toplam 7bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—GEDIK ödenmiş sermayesini %54 oranında bedelli olarak artırarak TL505mn’a çıkarma kararı aldı

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —