Tarih: 09.08.2023 14:53

Gayrimenkul Yatırımında İstanbul, Mersin ve Antalya İlk Üçte

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı. Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam hisseye isabet eden yüzölçümü ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023’ün ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre metrekare bazında yüzde 50 azaldığını ortaya koydu. 

 

Yabancı yatırımcıların 2023 ve 2022 ilk 6 ay itibariyle Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm gayrimenkul cinsinden alımları mercek altına alan EVA Gayrimenkul Değerleme, alan bazında 2023 yılının ilk 6 ayı itibariyle 2022 yılının aynı dönemine kıyasla metrekare bazında %50, işlem sayısında ise %46 düşüş olduğunu belirledi.

 

Gayrimenkul yatırımında İstanbul, Mersin ve Antalya ilk üçte

Tüm gayrimenkul cinsinden en çok tercih edilen illerde toplam hisseye isabet eden yüzölçümü bazında 2023 yılı ilk 6 ay itibariyle yabancıların gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği il İstanbul olurken, İstanbul ilini sırası ile Mersin, Antalya, Yalova, Bursa, Kocaeli, Muğla, Ankara, Aydın ve İzmir izledi.

 

Tüm gayrimenkul cinsinden 2023 yılı ilk 6 ay itibariyle en çok tercih edilen illerde satış adeti bazında ise ilk sırayı Antalya aldı. Antalya ilini sırası ile İstanbul, Mersin, Yalova,  Ankara, Bursa, İzmir, Muğla, Kocaeli ve Aydın izledi.

MHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —