Tarih: 04.10.2022 13:20

Gaziantep Yiyecek Şenliği 6 Ekim'de başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

BURSA - 04.10.2022 - HİBYA - Gaziantep’e ait lezzetler, bu yıl 2. kez gerçekleşecek olan Gaziantep Yiyecek Şenliği’nde görücüye çıkacak. Şenlik öncesi düzenlenen lansmanda konuşan Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, Bursa basınına bu lezzetlerden oluşan bir yemek düzenledi. 
Toplantıda konuşan Şengüloğlu, Gaziantep Yiyecek Şenliği’nin ilkine vatandaşlardan yoğun ilgi gösterildiği belirterek Bursalılara teşekkür etti. Derneğin tarihçesi hakkında da bilgi veren Başkan Şengüloğlu  “Derneğimizin tarihi her ne kadar 1991 olsa da kuruluşu 60’lı yıllara dayanan bir kuruluştur.” dedi.

Gaziantep lezzet şenliği 6-9 ekim tarihlerinde gerçekleşecek

Gaziantep Lezzet Şenliği’nin ilkinin pandemi öncesi gerçekleştiğini, araya pandemi sürecinin girmesiyle tekrarının sekteye uğradığını söyleyen Şengüloğlu, “Bu yıl ikincisini farklı bir konseptle düzenliyoruz. UNESCO dalında kabul gören 600’ün üstündeki yemek çeşidimizin bir kısmını bugün sizlere ikram ettik. Bir kısmını ise 6-9 Ekim tarihleri arasında Çarşamba Pazarı’nda sabah 9.00 akşam 22.00 saatleri arasında Bursalıların beğenisine sunacağız” şeklinde konuştu.

Dernekler tarafından düzenlenen bazı şenlikleri eleştiren Bilal Şengüloğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef ki çıkar odaklı derneklerle bir araya gelen memleket günlerinin yapıldığı, hemşehri günlerinin yapıldığı, hijyenin olmadığı, ürünün kalitesinin olmadığı o festivalleri görüyoruz. Bunun içerisinde Gaziantepli olanlar da var. Bu işi çıkar amaçlı kendi çıkarları için kendi siyasi ikballeri için kullananlar da var. Bunlara dikkat ettik. Neden? Gaziantepli Gaziantep'ten çıkarken göç ederken hayallerini gerçekleştirmek için, üretmek için, göç eder. Gaziantep'i yansıtmaya çalışıyoruz. Gaziantep'in yemek kültürünü özellikle yiyecek şenliği olarak düzenlediğimiz için yemek kültürünü yansıtmak adına 6-9 Ekim tarihlerinde derneğimizin organize ettiği İkinci geleneksel Gaziantep Yiyecek Şenliği’ne Bursalıları ve tüm halkımızı davet ediyorum. Sizlerin aracılığınızla bu daveti iletmiş oluyorum. Teşekkür ediyorum.”


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —