Tarih: 23.04.2024 17:52

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Dünya, otomotiv sektöründe devrim niteliğinde bir değişimle karşı karşıya. Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) yayımladığı son rapor, elektrikli otomobil devriminin hız kesmeden ilerlediğini ortaya koydu. Petrolle çalışan araçların 10 yıl içinde tarih olacağına işaret eden rapor, elektrikli araçların pazar payının hızla arttığını gösteriyor. 

IEA İcra Direktörü Fatih Birol, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yollardaki elektrikli araçların payının hızla artması bekleniyor. Halka açık şarj imkanlarının elektrikli araç satışlarına ayak uydurması, büyümenin devam etmesi açısından hayati önem taşıyor" dedi.
IEA'nın raporuna göre, ekonomik zorluklara rağmen elektrikli otomobil satışları 2024 yılında güçlü bir ivme kazanacak. Öyle ki, Çin'de 2030 yılına gelindiğinde her 3 araçtan 1'i elektrikli olacak. 
Aynı şekilde, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nde ise her 5 araçtan 1'i elektrikli olacak.
Elektrikli otomobil satışlarının bu yıl da küresel ortamda,  güçlü kalması beklenirken, yılsonuna kadar yaklaşık 17 milyon elektrikli aracın satılması öngörülüyor. 
2024 yılında küresel elektrikli otomobil satışlarının artış trendini sürdüreceği rapora göre bu yılın ilk üç ayında satılan elektrikli araç sayısının 2020'nin tamamına eşdeğer olacağı belirtiliyor.
 Özellikle Çin'de elektrikli otomobil satışlarında muazzam bir artış bekleniyor. Bu yıl Çin'de 10 milyon elektrikli aracın satılması öngörülüyor. Geçen yıl küresel elektrikli otomobil satışları yüzde 35 artarak neredeyse 14 milyona yükselmişti.
 Dünya, elektrikli araçların yükselişiyle yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. 
IEA'nın raporu, petrolle çalışan araçların yerini hızla elektrikli araçlara bırakacağını gösteriyor. Bu, sadece bir otomobil devrimi değil, aynı zamanda çevresel ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılan büyük bir adım.





 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —