-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,61% -0,63
-
GRAM ALTIN
7161,53% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Siyaset ön planda
İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği süreci kapsamında Türkiye’nin de katılımıyla kurulan üçlü mekanizma toplantısı bugün Brüksel’de yapılacak.
Bilindiği gibi Finlandiya’nın NATO üyeliğine sıcak bakan Türkiye’nin İsveç’in üyeliğine ilişkin çekinceleri ise sürüyor. Yurt içinde ise HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan davada yasal süreç devam ediyor. Bugün Anayasa Mahkemesi, partinin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulmasına ilişkin kararın kaldırılması talebini görüşecek. Hatırlanacağı gibi ilgili süreçte son olarak HDP'nin, kapatma davasının, seçim sonrasına bırakılması için yaptığı başvuru Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmişti.
TL: USD/TL’de 3 ve 1 aylık volatilite arasındaki makasın uzun zaman sonra ilk kez belirgin şekilde yukarı yönlü tepki vermeye başlaması dikkat çekiyor. Dolayısıyla 18,90’ın hızlı bir şekilde kırılıp 18,95’e yaklaşılması volatilite makası ile de örtüşür nitelikte. Ayrıca Fed’in sıkı para politikası adımlarını artırabileceğine yönelik mesajların yoğunlaştığı içinde bulunduğumuz dönemde gelişmekte olan ülke para birimlerinin kırılgan bir görünüm sergilemesi beklenebilir. Bu kapsamda USD/TL’de bir süredir gördüğümüz hafif yukarı yönlü eğilimin şaşırtıcı olmadığını düşünüyoruz.
Borsa İstanbul: Siyasetin yarattığı yüksek volatilitenin azalması ile Borsa İstanbul genel hatlarıyla dengeli bir görünüm sergiliyor. Bankacılık endeksinin güçlü bir tablo ortaya koymasının ise endeks açısından itici bir güç olarak çalışmaya devam ettiğini görüyoruz. XBANK’taki dünkü değer kazanımı yaklaşık %4 olurken bu durum BIST-100 endeksinin artı bölgede kapanış yapmasını sağladı. Dışarıda ise Powell’ın yarıyıl sunumunun ardından oluşan baskı giderek hafiflerken ilk etapta oluşan bozulma daha çok kendi iç dinamikleriyle hareket eden yurt içi piyasalarda anlamlı bir bozulma yaratmadı. Öte yandan bilanço sezonu devam ederken bugün büyük ölçekli şirketlerden TCELL sonuçlarını açıklayacak. (UNLU: 1,334 mn TL, Kon: 1,980 mn TL). Teknik açıdan baktığımızda ise daha güçlü bir momentum oluşması için 5500 puanın üzerinde kapanışlar yapılması gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz.
BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI
Günü 6122 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 6080, 6031, 5988 ve 5939 destek olarak izlenebilir. 6165, 6214, 6257 ve 6306 ise direnç noktalarını oluşturuyor.
Kaynak: Ünlü & CO
Hibya Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


