Tarih: 31.08.2022 14:00

Rize Belediyesi’nden vatandaşlara su tasarrufu çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

RİZE-31.08.2022-HİBYA- Rize Belediyesi, ilde yaşanabilecek su kesintilerine karşı uyarıda bulunarak, vatandaşları su kullanımı konusunda tasarruflu olmaya davet etti.

Rize Belediyesi, yağış açısından kurak geçen Ağustos-Eylül ve Kasım-Aralık aylarında, içme suyu tedariki açısından yağmur suyuna bağlı olarak yüzeysel suların arıtılmasıyla elde edilen suyun kullanıldığını ve bu nedenle uzun süredir yağışların az olmasına bağlı olarak yüzeysel suların azalmasından dolayı sık sık su kesintisi yaşandığını belirtti.

Rize Belediyesi, bu süreçte daha az mağduriyet yaşanması adına vatandaşları, su konusunda tasarruflu olmaya davet etti.

Rize Belediyesi, ilde yaşanan su sıkıntısını girmek amacıyla 2 yıl önce Devlet Su İşleri ile birlikte projelendirilen Andon Vadisi üzerinde yapılacak “Su Göleti Projesi”nin ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede başlatılacağını ifade etti. İvedi bir şekilde tamamlanması planlanan Su Göleti Proje ile Rize’nin su sıkıntısını çözülüp, sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyuna kavuşulacağı belirtildi.

Rize Belediyesi, yaşanabilecek su kesintileri ve mağduriyetlerden dolayı vatandaşlardan özür dileyerek,  bu mağduriyetleri en az seviyede tutulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —