Tarih: 10.10.2022 06:08

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bu hafta ABD tarafında Çarşamba günü Fed Tutanakları, Perşembe günü ise Eylül ayı enflasyon rakamları öne çıkan başlıklar olacak; AB tarafında Çarşamba günü AMB Başkanı Lagarde’ın konuşması izlenecek. Bugün içeride Ağustos ayı istihdam verisi takip edilecek, gün içerisinde Kabine Toplantısı’nın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Küresel piyasalar yükselen faiz ortamında resesyon fiyatlaması beklentisini sürdürüyor. Cuma günü Nasdaq %4’e varan S&P500 %3’e varan kayıplar sergilerken, bu haftaya başlarken risk iştahı düşük. BIST ise haftanın son işlem gününü %0.39 yükselişle tamamladı. XUSIN yükselişi desteklerken; XULAS, XBANK değer kaybetti.

İZLENECEKLER —Ağustos’22 İşsizlik Oranı —Hazine 5 Yıl Tahvil İhalesi

ŞİRKET HABERLERİ

—SISE Eskişehir’de şişe, damacana, kavanoz çanak tüplerinin yapımı amacıyla yapacağı yatırım için TL2.1mr yatırım teşvik belgesi aldı . Diğer yandan ALGYO Bodrum’da TL780mn tutarında otel yatırımı için, DARDL ise Enez’de TL450mn’lık balık işletme tesisi için yatırım teşvik belgesi alan şirketler arasında.

—SAHOL, %50 dolaylı ortağı ENJSA’nın daha önce 500MW olarak kazandığı YEKA-2 ihalesine ek olarak 500MW’lık projenin yatırım ve işletmesini üstlenmek üzere anlaşma imzalandığını bildirdi. 1000MW’lık projenin yaklaşık $1.2mr yatırımla 2026 yılının ilk çeyreğine kadar kademeli olarak tamamlanması hedeflenirken; ENJSA’nın bu projelerle beraber yaklaşık 4.7GW’lık kurulu güce ulaşacağı paylaşıldı.

—Borsa İstanbul ISFIN, ALKIM, ULKER, CCOLA, TURSG paylarında mevcut durumda işlem gören Ekim, Kasım, Aralık ayı vadelerinden sonra yeni pay vadeli sözleşme açılmayacağını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —