• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB), bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Tıp Merkezi’ne, Evde Sağlık ve Sosyal Uyum ve Destek Merkezi’nden İsmail Hakkı Tonguç Kütüphanesi’ne kadar birçok hizmeti barındıran Esenyurt B?

GÜNCEL 27.10.2022 11:18:13 1616
Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi açıldı
Haberi Sesli Oku

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (​İBB), Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi’ni açtı. Bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Tıp Merkezi’ne, Evde Sağlık ve Sosyal Uyum ve Destek Merkezi’nden İsmail Hakkı Tonguç Kütüphanesi’ne kadar birçok hizmeti barındıran tesisi açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ‘uyuşturucu’ uyarısı geldi. Kent genelinde yoğunlaşan uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına ve satışının kolayca gerçekleştirilmesine dikkat çeken İmamoğlu, “Buradan sesleniyorum ilgililere, yetkililere. Buna göz yuman kimler varsa, büyük bir ihanet içindedir. Bunu kontrol etmeyen ve yeteri kadar denetlemeyen kimse, kim var ise, onları acilen görevlerini yapmaya davet ediyorum. Bu konunun şakası yok. Ve bu ülkede, özellikle son dönemde kirli para meselesi bazı tehditlerin ve gayrimeşru olayların sokakta, alışveriş merkezlerinde ciddi bir biçimde yaşanıyor olma meselesi, önemli bir meseledir. İstanbul halkı, buna müsaade etmez. Ben ve bizim gibi yöneticiler de asla buna müsaade etmez” uyarılarında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB), bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Tıp Merkezi’ne, Evde Sağlık ve Sosyal Uyum ve Destek Merkezi’nden İsmail Hakkı Tonguç Kütüphanesi’ne kadar birçok hizmeti barındıran Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi’ni, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış töreninde bir konuşma yaptı. Kendisinden önce mikrofona gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un kısa ve nezaket içerikli bir konuşma yaptığına vurgu yapan İmamoğlu, sözü, 25 Ekim’de gerçekleştirilen “İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe Açılış Töreni”nde yaşanan gerginliğe getirdi.

“Tuzla Belediye Başkanı’nın yaptığı kurnazca…”

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın, katıldığı TV programlarında, kendisini kalabalığı tahrik etmekle suçladığını aktaran İmamoğlu, “Bir istatistik vereyim. 22 dakika ben konuştum, 21 dakika benden önce Tuzla Belediye Başkanı konuştu tahrikin en alasını yaparak, kötü bir biçimde kurnazca. Kurnazlığını yüzüne de söyledim bu arada sessizce kulağına. Keşke orada cevap verseydi. Yerine oturttuktan sonra kalabalığın arasına dalmış gitmiş. Bir tahrikle, insanları galeyana getirmekle ilginç bir karakter sergilemiş. Nasıl bir yerden bakıyorsa, nasıl bir ön yargıyla gelmişse garip arkadaşımız. Garip bir psikolojiyle gelmiş. Kaldı ki, toplum orada galeyana falan gelmedi. Evet, 10-15 arkadaşımız ona tepki gösteren sloganlar attı. Ama keşke o da olmasaydı. Ki ben onlara ‘Susun’ diye birkaç kez uyarıda bulundum” bilgilerini paylaştı.

“İstanbul'un en temel meselesi; eşitliği sağlamak”

Esenyurt’un İstanbul'da en yüksek nüfusa sahip ilçe olduğunu belirten İmamoğlu, “1 milyon nüfusu var. Ama sayılardan da biliyoruz ki, mültecisiyle ve diğer unsurlarıyla neredeyse 1 milyon 200 binin üzerinde, belki daha fazlası bir nüfusa sahiptir. Buranın nasıl kötü bir yönetimle gözümüzün önünde bertaraf edildiğini, harap edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti ve dünya tarihinin imar ve yapılaşma açısından en sıkıntılı şekilde yapılaşmasına müsaade edildiğini canlı canlı hep beraber izledik” diye konuştu. Bu kapsamda Esenyurt’a, toplum sağlığı ve toplumsal ihtiyaçların giderilmesi noktasında ayrı bir özen gösterdiklerini kaydeden İmamoğlu, “Çünkü biliyoruz ki İstanbul'un en temel meselesi, eşitliği sağlamaktır. İnsanlara, ‘Siz, bizim eşit bireylerimizsiniz. Hangi ihtiyacınız varsa, onu görüyoruz’ duygusunu verdiğinizde, orada mutlak bir mutluluğu yaratırsınız. Türkiye'nin de aynı sorunu vardır. Türkiye'nin de en doğudaki vatandaşı, en batıdaki vatandaşı, en kuzeydeki vatandaşı, en güneydeki vatandaşıyla mutlak eşit olduğunu hissetmelidir. Eşitlik duygusu, adalet duygusu, inanın güncel yaşadığımız birçok sorunu ortadan kaldırır” ifadelerini kullandı.

“İBB’nin bütçesi tertemizdir”

Kentin tüm ilçelerine eşit hizmet götürmek adına, bütçe disiplini sağladıklarını vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi, tertemizdir. Çünkü, ayrıcalıklı kişilerin ya da bir kısım aile yakınlarının, vakıflarının ya da onlarla ilişkili kurum ve kuruluşların eli, bizim bütçemize değmez. Bizim bütçemiz, halkın bütçesidir. Dolayısıyla bizim bütçemiz, bir avuç insana değil, 16 milyon İstanbulluya hizmet eder. O yüzden bereketlidir” dedi. “İsrafı engelleyeceğiz, bütçemizi bereketli bir biçimde vatandaşlarımızın ihtiyaçları için harcayacağız” diyen İmamoğlu, “Çocuklarımızı mutlu edeceğiz. İhtiyacı olan bir anneyi, özgürleştireceğiz. Çocuklarıyla İstanbul'u gezecek. İhtiyacı olduğunda, yanı başında kapısını çalacağı, devletin hiç insan ayırt etmeyen bakışıyla, sımsıcak bir yuvası ve merkezi olacak. O bakımdan biz, bu bütçeyle, bu anlayışla İstanbul'u gerçekten adil bir şehir yapacağız” şeklinde konuştu.

“Esenyurt en çok mağdur edilen ilçe”

Esenyurt’un çarpık yapılaşma nedeniyle, son 15 yılda en çok mağdur edilen ilçe olduğunun da altını çizen İmamoğlu, “Esenyurt'a baktığımda, ben, devasa binaları görmüyorum, o binaların arka tarafında duran, mağduriyet yaşayan, hizmet bekleyen, mağdur insanlarını görüyorum. Ve yoksul insanlarını, işsiz insanlarını görüyorum. Biz, onlara hep birlikte, ilçe Belediye Başkanımızla, buradaki siyasi paydaşlarımızla nasıl hizmet ederiz, onları nasıl kucaklarız ve asla kimsesiz olmadıklarını onlara nasıl hissettiririz diye çare üretmeye ve çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu güzel, bu değerli merkezimiz de insanını temel alan vee sosyal belediyecilik anlayışımızın da bütüncül bir yaklaşımla en güzel örneğini sunacak olan merkezlerinden bir tanesidir. Esenyurtlu dostlarımız burada çok boyutlu, sağlık, eğitim ve kültür hizmetlerine ulaşabilecekler. Bir buluşma merkezi olacak” diye konuştu.

“Uyuşturucu konusunun şakası yok”

Merkezden, İstanbul’un 8 ilçesinde yaşayan yaklaşık 29 bin vatandaşın yararlanacağı bilgisini paylaşan İmamoğlu, kent genelinde yoğunlaşan uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına ve satışının kolayca gerçekleştirilmesine dikkat çekti. Yetkililere, “Uyuşturucunun bu kadar kolay, bu kadar düşük yaş gruplarına dönük alınıp satılabilmesi nasıl mümkün oluyor” sorusunu yönelten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Buradan sesleniyorum ilgililere, yetkililere. Buna göz yuman kimler varsa, büyük bir ihanet içindedir. Bunu kontrol etmeyen ve yeteri kadar denetlemeyen kimse, kim var ise, onları acilen görevlerini yapmaya davet ediyorum. Bu konunun şakası yok. Ve bu ülkede, özellikle son dönemde kirli para meselesi bazı tehditlerin ve gayrimeşru olayların sokakta, alışveriş merkezlerinde ciddi bir biçimde yaşanıyor olma meselesi, önemli bir meseledir. İstanbul halkı, buna müsaade etmez. Ben ve bizim gibi yöneticiler de asla buna müsaade etmez. Alanı boş bırakmaz. O bakımdan yetkilileri, bu konudaki hassasiyete davet ediyorum. Bu alan önemli bir alandır. Bu alanla ilgili boş lafa gerek yok. Tedbirini alacaksınız. Uygulamalarınızı yapacaksınız. Adaletin de bu anlamda en sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayacaksınız.”

Bozkurt: “Her derde derman olmaya çalışan bir tesis yapılmış”

İBB Başkanı İmamoğlu’nun kentin ihtiyaçlarını gidermek için birçok yatırım yaptığına dikkat çeken Bozkurt ise, “Bu yatırımlar yapılırken, harcanan kaynakları kılı kırk yararak hesaplıyor ve yapıyorlar” dedi. Tıp merkezi açmanın seçim vaatleri arasında bulunduğunu hatırlatan Bozkurt, “Çok önemli bir yatırım. Sağlığa nasıl baktığımızın da aslında çok önemli bir göstergesi. Bütünleşik olarak meseleye bakmak… Sadece röntgen çekmek, tahlil yapmak… Yani insanları fiziki ihtiyaçları itibariyle ayakta tutmaya çalışmanın ötesinde, insan olarak görüp, onun ihtiyaçlarının tamamını gidermek üzere kurulmuş bir tesis” ifadelerini kullandı. “Her derde derman olmaya çalışan bir tesis yapılmış” diyen Bozkurt, “Ben, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun kişiliğinde bütün arkadaşlarıma, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün bu iş ve işlemler yapılırken, görüşlerimiz alınarak yapıldı. Onun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Tohumlar serpildi, artık yeşermeye başlandı. Bundan sonra göreceksiniz hem İBB’nin hem Esenyurt Belediye Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalarla, Esenyurtlular insan olma onurunu yaşayacaklar ve hayata tutunmanın gücünü elde etmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da konuşmasında, merkezle ilgili detaylı bilgilere yer verdi. Konuşmaların ardından İmamoğlu, Bozkurt, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı tarafından kesilen kurdele ile Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi, resmen hizmete girmiş oldu.

Halk süt dağıtım birimi de var İsmail Hakkı Tonguç kütüphanesi de

9 bin 602 metrekarelik bir alan üzerinde hizmete başlayan Sultaniye Mahallesi’ndeki Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi, Esenyurt ile birlikte Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Küçükçekmece, Silivri ilçelerine hizmet verecek. Vatandaşlar, ihtiyaçları doğrultusunda merkezlerden yararlanabilmek için, 153 Çözüm Merkezi veya https://www.ibb.istanbul adresinden başvuru yapılabilecek. Merkezlerden; İstanbul’da ikamet eden, desteğe muhtaç, maddi ve sosyal yönden yetersiz durumda olan, yaşlı, kimsesiz, engelli, yalnız yaşayan ya da başkasına bağımlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda vatandaşlar yararlanabilecek. Açılışı yapılan binada Tıp Merkezi, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Evde Sağlık ve Sosyal Uyum ve Destek Merkezi (SUDEM), İstanbul Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (İSADEM), Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP), İBB Esenyurt Koordinasyon Merkezi, Halk Süt Dağıtım Birimi ve Çözüm Merkezi hizmet verecek. Ömrünü Anadolu’nun kalkınmasına adayan, köy enstitüleri için yoğun emek harcayan ve binlerce kişinin yetişmesini sağlayan İsmail Hakkı Tonguç’un ismini taşıyan kütüphane de binanın -1 katında misafirlerini ağırlayacak.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.