Tarih: 05.09.2022 13:27

Keşan 2022 Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 500 sporcu kulaç attı

Facebook Twitter Linked-in

Keşan Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Keşan Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde 3-4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen Keşan 2022 Açık Su Yüzme Şampiyonası yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Turnuvada 2 günde, 7 kategoride, yaklaşık 500 sporcu yarıştı.

Şampiyonanın açılış programında konuşan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Güven Duvan, hayalinin Edirne’yi yüzme sporunun merkezi yapmak olduğunu belirterek; “Bugün bu hayalimin mihenk taşlarından birini gerçekleştiriyoruz. İnşallah uzun yıllar devam edecek ve geleneksel hale getireceğimiz bu organizasyonu gururla anımsayacağız. Bu şampiyonada kulaç atacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros’un Türkiye’nin gündemine oturacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getirerek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Edirne Belediyemizin, Keşan Belediyemizin, Yüzme Federasyonumuzun iş birliğinde Keşan 2022 Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ilkini gerçekleştiriyoruz. 1 aydır hazırlıklarımız devam ediyor. Bir ilk yaşıyoruz. Saros Körfezi’nde geç kalan bir ilk. Birlikte olunca çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Özlediğimiz bir tablo. 19 kulüp ve yaklaşık 500 sporcu katılıyor.” dedi.

2 gün boyunca devam eden turnuvada ve 7 kategoride düzenlenen Keşan 2022 Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Öte yandan şampiyona kapsamında düzenlenen konserde Grup On Air sahne aldı.

Konsere katılan vatandaşlar, Grup On Air’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Ayrıca turnuvaya katılan Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü sporcusu Keşanlı Egemen Ergene, Masterlar Kategorisinde 25-29 yaş grubunda3 bin metrede 54.22 derecesi ile 1. oldu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —