Tarih: 02.11.2022 18:54

Edirne Valisi Kırbıyık Batı Trakya’yı ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Kırbıyık temaslarına  Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret ederek başladı. Başkonsolos Ömeroğlu tarafından karşılanan Vali Kırbıyık ve beraberindeki heyet bir süre Başkonsolos Ömeroğlu ile sohbet ederek Gümülcine’deki soydaşlarımızın durumları ile ilgili bilgiler aldı. 

Edirne’nin Batı Trakya ile ekonomik, kültürel ilişkileri olduğu kadar güçlü bir gönül bağıda bulunduğunu anlatan Kırbıyık, ziyarette bölgesel ikili ilişkilerin yanı sıra soydaşların durumları hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Daha sonra Seçilmiş Müftü İbrahim Şerif’i ziyaret ederek devam  eden Kırbıyık,
burada yaptığı değerlendirmede; “Batı Trakya'daki soydaşlarımızın en önemli manevi ihtiyaçlarından birisi dinlerini, kültürlerini, inançlarını yaşamaları ve yaşatmalarıdır. Bu konuda sizler büyük gayret ve samimiyetle çaba gösteriyorsunuz. Bu kıymetli görevinizde başarılar temenni ediyor, daima sizlerle birlikte olduğumuz bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
 

Daha sonra İskeçe Müftülüğüne geçen Kırbıyık ve beraberindeki heyet, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Batı Trakya ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan Vali Kırbıyık; “Bugün Gümülcine ve İskeçe’de çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Öncelikle bizleri burada ağırlayan Gümülcine Başkonsolosumuza, seçilmiş müftülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Burada kendimiz evimizde hissettik. Soydaşlarımız ile görüşme, sohbet etme fırsatı bulduk. Bir anlamda da hasret giderdik. Batı Trakya için çok önemli olan kanaat önderlerinin, merhum Dr. Sadık Ahmet’in, merhum İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete hocamızın kabirlerini ziyaret ettik. Biliyorsunuz bu bölgeler soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerler. Bu nedenle sadece komşuluk ilişkilerinin dışında güçlü bir gönül bağımızın olduğu yerler. O yüzden fırsat buldukça bu ziyaretlere devam etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —