Tarih: 18.08.2022 08:20

Kıymetliler satıcılı seyrini sürdürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Altın dünkü seansı da kırmızıda kapatırken, üst üste üçüncü seansı da kayıpla tamamladı. 1775 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısı altında olduğu bir günü geride bıraktı. FED tutanaklarının açıklandığı günde altının da üzerinde satış baskısı sürmüş oldu. Tutanaklarda FED’in enflasyonu kontrol alıncaya kadar faiz artırımına devam edeceği mesajları dikkat çekerken, söylemler altının üzerinde baskı yaratmış oldu. Altın da bu ortamda 1762 dolar/onstan kapanış yaparak önceki seansa kıyasla yüzde 0,8 kayıpla günü tamamlamış oldu.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, bir haftanın ardından yeniden 20 dolar/onsun altına inmiş oldu. 20,14 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 19,80 dolar/onstan günlük kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,7 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Platin de diğer kıymetliler gibi satıcılı bir günü geride bırakırken, son iki haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 932 dolar/onstan güne başlayan platin, 919 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 1,3 değer kaybı yaşadı.

 

Paladyum da tüm kıymetliler gibi satıcılı bir seansı yaşarken, 2000 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını sürdürüyor. 2155 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 2137 dolar/onstan günü tamamlayarak seansı yüzde 0,9 kayıpla günü tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta dünya fiyatlarının üzerinde 6 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi olarak ortalama bir gün yaşandı. Toplamda 2.867 kg altın, 4.258 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —