• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Enerjisa Enerji, 'İşimin Enerjisi' uygulamalarıyla tasarruf sağlıyor ve çevreyi koruyor

Enerjisa Enerji, ‘İşimin Enerjisi’ çatısı altında hayata geçirdiği uygulamalarla enerji tüketiminde enerji tasarrufu ve verimliliği sağlamak, karbon salımını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

EKONOMİ 23.01.2023 08:52:31
Enerjisa Enerji, 'İşimin Enerjisi' uygulamalarıyla tasarruf sağlıyor ve çevreyi koruyor

Enerjisa Enerji, ‘İşimin Enerjisi’ çatısı altında hayata geçirdiği uygulamalarla enerji tüketiminde enerji tasarrufu ve verimliliği sağlamak, karbon salımını en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılında başlanan ve 2023 yılında devreye alınacak yenilenebilir enerji ve verimlilik projeleriyle 68 bin tonun üzerinde karbon salımının önüne geçilecek.

 

GES projeleriyle yaklaşık 19 bin hanenin  yıllık elektrik tüketimine eş değer 57.5 milyon kWh’lık yenilenebilir enerji sağlanması beklenirken; enerji verimliliği uygulamarıyla yıllık enerji tasarrufu 55.5 milyon kWh’yi geçecek. İşletmelere dağıtım bölgesi sınırı olmaksızın Türkiye’nin herhangi bir yerinde GES veya lisanssız yenilenebilir enerji santrali kurabilme ve üretim tesisleriyle ilişkilendirilerek mahsuplaştırılabilme imkânı sağlayan yeni mevzuat sayesinde, Enerjisa Enerji daha fazla işletmeyi sürdürülebilir enerji ile buluşturacak. 

“Herkes için daha iyi bir gelecek” vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi uygulamalarıyla kurumlara yatırım maliyeti olmadan performans ve verim odaklı çözümler sunuyor. İşimin Enerjisi çatısı altında sürdürülebilirlik ve tasarruf odaklı ürünlerle yenilenebilir enerji kullanımını arttıran çözümler geliştiren Enerjisa Enerji, 2022 yılında Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefi ve yeşil dönüşüm yolculuğuna önemli katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirdi.  

Enerjisa Enerji’nin 2022 yılında devreye aldığı ve 2023 yılında da devam edecek olan İşimin Enerjisi uygulamalarından GES ve enerji verimliliği yatırımlarıyla toplamda 68 bin tonun üzerinde karbon salımı önlenecek.  GES projelerinde yıllık  57.5 milyon kWh’lık yenilenebilir enerji üretilirken, enerji verimliliği uygulamaları ile yıllık enerji tasarrufu 55.5 milyon kWh’ı bulacak. Bunun yanı sıra Enerjisa Enerji’nin portföyünde yer alan işletmelerin 924 GWh’lık elektrik tüketimi ‘Yeşil Enerji’ ile sertifikalandırılacak. Bu yeşil enerji dönüşümleriyle yaklaşık 5.8 milyon ton karbon salımının önüne geçilecek. 

Enerjisa Enerji sektörde 2020’den bu yana rol model olan İşimin Enerjisi uygulamaları ile kurumlara erişilebilir ve kesintisiz enerji tedariği yenilikçi, etki odaklı ve sürdürülebilir ürün ve hizmetler geliştiriyor. Güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulumu, enerji verimliliği uygulamaları, yeşil enerji tedariki, temiz enerjili Eşarj sistemleri, kojenerasyon, elektrik tarifeleri ve enerji izleme çözümleri bu hizmetler arasında yer alıyor. 

 19 bin hanenin elektriği GES’ten sağlanacak

Daha iyi bir gelecek hedefiyle enerji tedariğinde çalışmalarını sürdüren Enerjisa Enerji, yıl boyunca hem yenilenebilir hem de verimli bir kaynak olan güneş enerjisi santrallerini müşterileri ile buluşturarak 2022 yılında birçok projenin ilk adımını attı. Bu kapsamda anlaşması sağlanan 75 bin 569 güneş panelinin kurulumları 2022 yılında başladı. 2023 yılında tamamının devreye alınması ile 19 bin 171 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer 57.5 milyon kWh elektrik üretilmesi, yaklaşık 37 bin ton karbon salımının engellenmesi bekleniyor.

Enerjisa Enerji’nin LED dönüşümlü aydınlatma verimliliği, atık ısı geri kazanımı, tesis ve binalardaki merkezi ısıtma sistemleri ile havalandırma ve klima (HVAC) sistemlerinin optimizasyonunu gibi verimlilik projeleri işletmelere enerji tasarrufu sağlıyor. Bu kapsamda 2022 yılında hayata geçirilen ve 2023 yılında devam edecek olan projelerle 55.5 milyon kWH enerji tasarrufu sağlanması, yaklaşık 31 bin ton karbon salımının da engellenmesi hedefleniyor. 

Yeşil enerji sertifikasyonları ile müşterilerinin karbon ayak izi ve sera gazı salımını azaltarak şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunana Enerjisa Enerji, yeşil enerji müşterilerine   924 GWh’lık elektrik tedariğini güneş, rüzgâr ve su gibi doğal kaynaklardan elde edilen, tükenmeyen enerji kaynaklarından sağladı. 

Tüm bu çalışmaların yanı sıra Enerjisa Enerji, 2022 yılında yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla Sürdürülebilir Enerji Temelli Uygulama Merkezi (SENTRUM) Projesi’nin ilk uygulamasını da Ayvalık Küçükköy’de hayata geçirdi.  Projeye İşimin Enerjisi uygulamaları ile enerji verimliliği, tasarruf ve karbon emisyonlarının azaltılması gibi alanlarda destek verildi. Küçükköy’de gerçekleştirilen dönüşüm sayesinde yıllık 15.000 kg kömür kullanımının önüne geçilerek enerji tasarrufu sağlanırken, 55 ton miktarda karbon emisyonu engellendi.

Temiz enerji teknolojilerinin ivme kazandığı dönemde İşimin Enerjisi çözümleri yol gösterici olacak.

Enerjisa Enerji Ceo’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, İşimin Enerjisi projeleriyle ilgili olarak, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Günlük hayatta hissedilen sarsıcı etkileri ile iklim krizi dünyanın en önemli meselesi. Bu krizle mücadelede en önemli gündem maddeleri arasında  enerjinin verimli kullanılması, yüksek karbon emisyonları nedeniyle enerji sektörünün yeşil dönüşümü yer alıyor. Önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyadaki yenilenebilir enerji kapasitesi dünyanın son 20 yılda yaptığı artışa bedel bir oranda artış gösterecek. Öngörüler Türkiye'deki yenilenebilir enerjinin 5 yılda yüzde 65’e yakın büyüyeceğini gösteriyor. Özellikle bütün dünyada güneş ve rüzgar enerjisi gibi temiz enerji teknolojilerinde hızlı bir artış görüyoruz. Yine enerji verimliliğinde de çok önemli bir artış var. 2022 yılında enerji verimliliğindeki artış, ortalama yıllardaki artışın iki misli kadar oldu. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak İşimin Enerjisi ile sorumluluklarımızın bilinci ile hayata geçirdiğimiz bir uygulama. Bu uygulama kapsamında sektörde rol model olan, yenilikçi, etki odaklı ve sürdürülebilir ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Kurumlara enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan bu çalışmalar BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını merkeze alan yol haritası ile hayata geçiriliyor; Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerine de önemli bir katkı sağlıyor. Bu anlamda 2022 yılında ortaya koyduğumuz çabalar sonucu ulaşacağımız enerji tasarrufu ve karbon salımı rakamları kurumum adına gurur verici. Daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13