-
BIST 100
17764,02%-0,48
-
DOLAR
47,17% 0,03
-
EURO
53,84% -0,11
-
GRAM ALTIN
6195,43% 1,93
-
Ç. ALTIN
9824,82% 1,18
Erbakan: ″Muhalefetteyken aralarında anlaşamayanlar, iktidara gelince nasıl anlaşacaklar?″
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Bilecik 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Bilecik 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.
Erbakan, hükümete yaptıkları eleştirilerin yanında, muhalefetin oluşturduğu 6’lı ittifaka da uyarılarda bulunarak şunları söyledi:
“Bakın geçtiğimiz pazar günü 6 birbirine benzemez bir altın günü için daha bir araya geldi. Yine bu toplantı sonunda bol bol resim, bol bol edebiyat, bol bol çay kahve… Ortada milletin derdine derman olacak bir çözüm önerisi var mı? Bu ekonomik krizden nasıl çıkacağımıza dair bir kaynak paketi var mı? Bunları geçtim bir Cumhurbaşkanı adayında bile uzlaşamıyorlar. 37 buluşmada bir arpa boyu yol alamayan ittifak üyeleri, iktidara gelecekler de… Muhalefetteyken aralarında anlaşamayanlar, masa altından birbirlerini tekmeleyenler iktidarda anlaşacaklar da… Kim başbakan kim Cumhurbaşkanı, kim yardımcısı olacak diye karar verecekler de… Birbirlerine diyet borçlarını ödeyecekler de… Ülkeyi ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ dedikleri ve eskisinden ne farkının olduğunu bir türlü ortaya koyamadıkları, çift başlı düzene götürecekler de… Memleketin meselelerini ele alacaklar da… Anadolu’da meşhur bir söz var; ölme eşeğim ölme!”
Toplumun temel yapı taşı ailenin küresel güçlerin hedefinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ailenin korunmasına yönelik atılacak adımları olumlu bulduklarını belirten Erbakan, “Biz geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ve tarihe not düştüğümüz, ‘Aileyi ve Milletimizi Koruma’ başlıklı basın toplantımızda; toplumumuzu ayakta tutan aileyi tehdit eden yapıları deşifre etmiş ve demiştik ki, ‘Irkçı Emperyalistler, insanları bir arada tutan en temel yapı taşı olan aileyi ve ailenin çekirdeğini oluşturan ‘kadın ve erkeği’ birbirinden koparıp dağıtmak istiyorlar…’ Aile yapısını, birliğini bozup dağıttıktan sonra, doğal olarak sağlıklı toplum yapısı da sekteye uğrayacak ve ülkeler kolay yutulacak lokmalar haline gelecektir. İşte İstanbul Sözleşmesi doğrultusunda çıkarılan ‘6284 sayılı kanun’ da aile yapısının bozulması, yuvaların yıkılması için kullanılan en etkili silahlardandır. Adalet Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre; 6284 sayılı kanun sebebiyle son 5 yılda “1 milyon 973 bin” erkeğin evden uzaklaştırma cezası aldığı görülmektedir. Yani yaklaşık olarak 2 milyon aile ve dolayısıyla 10 milyon insan bu garabet kanun yüzünden mağdur olmuştur. Bu uygulamalarda en çok da ‘Kadın” ve “çocuklar” zarar görmüştür ve aslında aile müessesesi zarar görmüştür. Zira kocasından ayrılan, yalnız bırakılan ve mağdur olan daha çok kadın olmuştur, milyonlarca çocuk da babasız kalmıştır. Bu kanun bırakın kadını korumayı daha çok kadın şiddetine yol açıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin uzantısı, haksız- hukuksuz- ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı- acımasız- yuva yıkan bir garabet halindeki 6284 sayılı kanun da derhal iptal edilmelidir” diye konuştu.
Erbakan iktidara gelmeleri halinde projelerinin hazır olduğunu ve atacakları adımları şöyle açıkladı:
“Yeniden Refah iktidarında, borç yok, zam yok, vergi artışı yok, israf yok, işsizlik yok, acı reçete yok. Denk Bütçe var, Havuz Sistemi var. Paylaşımda adalet var, hakça bölüşüm var, milli kaynak paketleri var. Gelir gelmez ilk işimiz işçiye, memura, emekliye yüzde 150 maaş zammı yapmak olacak. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmayacak. Vatandaşın, çiftçinin banka borçlarının faizinin bir kereye mahsus silinmesi, temel gıda ürünlerinden hiçbir vergi alınmayacak, asgari ücretten hiçbir vergi alınmayacağı için hem işçinin, hem işverenin yüzü güldürecek adımlar atacağız.'
Hibya Haber Ajansı
Anamur 3 Gün Festival Şöleni İle Coştu
18. ANAMUR KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ GÖRKEMLİ GEÇİYOR
Profesyonel Kahve Servisinde Cimbali Makinesi Kullanmanın Avantajları
Anamur’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Vatan Aşkı Meydanları Doldurdu
ANKA-DER33 Başkanı Mehmet Türeden 15 Temmuz Mesajı
Kaymakam Kemal DURU’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Mersin Valisi Atilla Toros, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Anamur, 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oluyor
Mersin Büyükşehir ve Meski’ye 781 Araç Kazandırıldı
Anamur'da Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Ruhu Anlatıldı
Anamur, Uluslararası 18. Kültür ve Muz Festivali Başlıyor!
Dereköy’e Çok Amaçlı Dev Hizmet: Yeni Sosyal Salon Gün Sayıyor
Anamur MHP’de Mehmet Yayla Güven Tazeledi: 15. Olağan Kongrede "Kenetlenme" Vurgusu!
Ak Partinin Milletvekilleri Sahada
Bozyazı Dereköy Spor Bugün Yeniden Sahalara Dönüyor
Hikmet Abi Son Yolculuğuna Malaklar'da Uğurlanacak
ANAMUR'DA 4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!
MHP Anamur İlçe Başkanlığı 15. Olağan Kongresi 11 Temmuz’da Yapılacak
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Anamur'a Anlamlı Ziyaret
Özel Eğitim Konfederasyonu’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
‘Midas'ın Kördüğümü’ Anemurium Odeon'da Sahnelendi
Anamur’da Zehir Tacirine Suçüstü: Bonzai Operasyonunda 1 Tutuklama
MERSİN'DE SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARINA JANDARMA DARBESİ
Güreşçilerden Kaymakam Kemal DURU’ya Şampiyonluk Sözü
Özgüven’in Aracılığı İle Muhammet’e Hollanda da ki Soydaşlarımızdan Akülü Araba
Yarmasu, İpeklerin Mutluluğunu Bu Görkemli Düğünde Paylaştı
ANAMUR BELEDİYESİNDEN 15 KÖY OKULUNDA SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ
Eğİtİmcİ Yönetmen Yavuz Özcan'dan Anlamlı Kısa Fİlm: 'Eller Görsün'
MHA - Mersin’den Artvin’e Bilim Köprüsü: Mercan Bilim Merkezi Atatepe’de Çocuklarla Buluştu
Yapay zeka çağında gerçek liderlik, geleneği geleceğe dönüştürmek
Yükleniyor


