Tarih: 09.12.2022 13:27

Çin: ″Arap ülkeleriyle kültürel ilişkilerimiz devamlı yakınlaştı″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin ve Arap ülkeleri arasındaki kültürel ilişkilerin devamlı olarak yakınlaştığını belirtti. 

100’den fazla Suudi Arabistanlı genç birkaç gün önce Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e gönderdikleri mektuplarda, Çinceyi öğrendiklerini ve Çin’le ilgili bilgileri daha çok edinmek istediklerini belirtti.

Sözcü Mao bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, Çin medeniyeti ve Arap medeniyetinin 2 bin yıl süren temas tarihinde hep birbirinden öğrendiğini  ifade etti. 

Mao, son yıllarda Çin ve Suudi Arabistan arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin hızlı geliştiğini, Çince öğrenen Suudi Arabistanlı vatandaşların çok arttığını ve bunun iki ülke arasındaki kültürel iletişimin geleceğini teşkil ettiğini söyledi. 

Çincenin Suudi Arabistan’ın milli eğitim sistemine alındığını belirten Mao, şu an Suudi Arabistan’da 9 üniversite ve 8 lise ile ilkokulda Çince derslerinin açıldığını, Çin’de 40’tan fazla üniversitede Arapça tercümanlık dalı bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —