Tarih: 16.08.2022 08:16

Fx piyasalar

Facebook Twitter Linked-in

USD/TRY: Dün Çin'den gelen veriler ve sürpriz faiz indirimi büyüme kaygılarını beraberinde getirse de risk alma iştahında bir bozulma gözlenmedi. Diğer yandan, Dolar endeksi (DXY) %0,8 oranında değer kazandı. Bu sabahki fiyatlamalar ise net bir yöne işaret etmezken, büyüme konusunun ön planda olduğu ortamda bugün Almanya'da açıklanacak ZEW endeksi piyasaları hareketlendirebilir. Ayrıca, ABD'de konut verileri, sanayi üretimi ve Walmart'ın finansalları da oynaklık yaratabilir. Yarın da Fed toplantı tutanakları önemli. Yurtiçi tarafa bakıldığında, CDS'imizdeki belirgin gerilemelerin ardından dün kısmi yükseliş gözlendi. Ancak, Dolar'daki küresel harekete de karşın, Dolar/TL'de 17,90 - 18,0 bant hareketinin sürdüğünü izledik. Uzunca bir süredir söz konusu bant içerisinde dalgalanan kurda bugün de benzer bir hareket görebiliriz. 


EUR/USD: ABD'de tahvil faizleri gerilerken; verim eğrisi ters bölgede yer alarak, resesyon sinyali veriyor. Dün ise ABD'de daralma sinyali veren verilere rağmen piyasalar olumlu seyrine devam etti. Bunun yanında Fed'in faiz artırım sürecindeki sıkılaştırma hareketlerinin ABD ekonomisinde ya sert iniş ya da kontrolden çıkmış enflasyona sebep olacağı konuşuluyor. Resesyon tartışmaları sürerken bugün ABD'de konut verileri, sanayi üretimi piyasaları hareketlendirebilir. Ayrıca Almanya'da açıklanacak olan ekonominin seyrine ve gelecek döneme ışık tutacak ZEW endeksi de önemli. Büyüme endişelerinin özellikle paritelerde etkisini gösterdiği haftanın ilk işlem gününde %1 oranında düşerek günü 1,0160 seviyesinden tamamlayan EURUSD'de bugünkü makro veriler yön konusunda belirleyici olabilir. Özellikle Almanya'da TSİ 12'de açıklanacak ZEW endeksi fiyatlamalarda daha etkili olabilir. Zayıf bir veride 1,01 hedef olabilir. Sonraki hedefler de 1,0080 ve 1,0035 seviyelerinde. Öte yandan, olası yükselişlerde 1,0205 ve 1,0255 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.


XAU/USD: Fed'e yönelik agresif beklentilerin azalmasına karşın 1.800 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlanan değerli maden, Dolar güçlenmesiyle baskı altında kaldı ve dün %1,3 oranında düşerek 1.779,6 seviyesinden günü tamamladı. Bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak veriler Dolar'daki harekette belirleyici olabilecekken, Ons Altın da Dolar'daki seyre göre yön bulabilir. Dolar'ın güçlenmeye devam etmesi durumunda Ons Altın, 1.763 seviyesine kadar gerileyebilir. Sonraki yakın destek de 1.753 seviyesindeyken, yukarıda 1.800 direnç olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —