Tarih: 18.03.2024 14:50

Ellerimizin İçi Neden Kurulaşır?

Facebook Twitter Linked-in

Ellerimizin içi kuruduğunda birkaç farklı neden olabilir: Cilt Kuruluğu: Eller, vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla dış etkilere maruz kalır. Özellikle soğuk hava, rüzgar, güneş ışığı, kimyasal maddeler gibi faktörler ellerin cildini kurutabilir.

Sabun ve Deterjanlar: Ellerimizi sık sık yıkamak, el temizliği için elbette önemlidir, ancak sabun ve deterjanlar cildi kurutabilir. Özellikle antibakteriyel sabunlar ve aşırı deterjan içeren temizlik ürünleri ellerin cildini kurutabilir.

Suyla Temas: Ellerimizi sık sık suyla temas ettirmek de cildin kurumasına neden olabilir, çünkü su cildin doğal yağ dengesini bozabilir.

Nem Oranının Düşük Olması: Kuru hava, ısıtma sistemleri veya klima gibi faktörler iç mekanlardaki nem seviyelerini düşürebilir. Bu da ellerin cildini kurutabilir.

Ellerin iç kısmının kurumasını önlemek için düzenli olarak ellerinizi nemlendirici kremlerle veya losyonlarla bakım yapabilir, eldiven takarak kimyasallardan korunabilir ve sık sık ellerinizi yıkadıktan sonra nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca, ellerinizi sıcak su yerine ılık suyla yıkamak ve havalandırma sistemlerini kullanarak iç mekanlardaki nem seviyelerini artırmak da faydalı olabilir.

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —