Tarih: 09.09.2022 11:36

TSPB’nin ″Kısa Film Yarışması″ başvuru tarihi uzatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB),  “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak”  temalı “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” adlı kısa film yarışmasının senaryo başvuruları 3 Ekim Pazartesi gününe kadar uzatıldı.

Her yaştan katılımın sağlanabileceği yarışmaya başvurular online olarak www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen sinemaseverlerin 3 Ekim 2022 tarihine kadar senaryolarını paylaşmaları gerektiği belirtildi. “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temalı bu yılki yarışmanın sloganı, “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun” yarışma sonunda dereceye girenler toplamda 70 bin TL’ye varan ödülleri kazanacak.

Ön elemeyi geçen senaryoların sahipleri; İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ve Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi dizilerin yönetmeni Ali Bilgin’in katılımıyla 22 Ekim’de “Sinema Unsurları” konulu bir atölye çalışmasına katılmaya hak kazanacak.

Önce senaryolar seçilecek, sonra filmler çekilecek

Yarışmaya katılacak sinemaseverler, önce “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” temasına uygun hazırladıkları senaryolarını gönderecekler. TSPB Ön Jürisi tarafından değerlendirilen senaryolar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ve Kanal D İçerik Geliştirme Yöneticisi Duygu Ertekin tarafından seçilecek.

Ön elemede, temaya uygun olmayan ve iyi bir şekilde işlenmemiş filmler elenerek daha kaliteli filmlerin çıkması hedefleniyor. Senaryo aşamasını geçen adaylar “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’na bu senaryolarını filmleştirerek katılabilecek.

Kazananlara toplamda 70 bin TL tutarında ödüller verilecek

Yarışmada ödül alan birinci filme 25 bin TL, ikinci filme 20 bin TL, üçüncüye ise 15 bin TL tutarında ödül verilecek. Yarışmada, 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10 bin TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —