Tarih: 28.02.2023 15:43

Büyükşehir, depremzede çocuklara yönelik destek faaliyetlerini sürdürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Depremin vurduğu illerden birisi olan Diyarbakır’da psikososyal destek için bazı faaliyetler yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çadırlara oyun alanları kurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu alanda oyunlar, film gösterimleri, eğitici uygulamalar ve birçok aktivite yaparak çocuklara destek oluyor.

Depremin çocuklara getirdiği psikolojiyi hızlı bir şekilde silmek için gayret eden Büyükşehir Belediyesi, bu oyun alanlarında çocuklara oyun hamuru, boyama, sosis balon etkinliği ve şişme oyun parkı uygulaması gibi imkanlar sunuyor. Depremzedeler etkinliklerin yanı sıra 7/24 ikramların yapıldığı bu alanda moral buluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bölgede yaptığımız çalışmalar içinde hiç şüphesiz depremzede çocuklarımız en önemli yere sahiptir. Diyarbakır çadırkentte bulunan afet koordinasyon tırımız minik depremzedeler için birçok etkinlik sunuyor. Çocuklarımızın deprem sonrası psikolojik sağlığına destek olmak ve onların yüzlerindeki tebessümü görmek için, film gösterimi ve oyunlar düzenliyoruz. Alanında uzman personeller tarafından psikososyal çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.” denildi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —