• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

AKM’de Kasım Ayı Etkinlikleri

YENİ HAYAT // 1 KASIM // TİYATRO SALONU // 20.00

KÜLTÜR - SANAT 24.10.2022 12:36:36
AKM’de Kasım Ayı Etkinlikleri

YENİ HAYAT // 1 KASIM // TİYATRO SALONU // 20.00 

Atatürk Kültür Merkezi, kasım ayına İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Modern Dans Topluluğu (MDTİst) sanatçılarının, “Yeni Hayat”ı ile merhaba diyecek. Geçtiğimiz sezon dünya prömiyeri gerçekleşen ve seyirciden yoğun ilgi gören Yeni Hayat, 1 Kasım’da AKM Tiyatro Sahnesi’nde sahnelenecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi – Modern Dans Topluluğu MDTist’in sinerjisini, birlik ve beraberliğini betimleyen proje; yeni bir hayatı, iletişimi, umut ve coşkuyu yalın bir sahne tasarımı ile izleyicisiyle buluşturuyor. “Yeni Hayat”ın, çağdaş ve modern dansın, özellikle fiziksel ve beden dili üzerine kurulu dinamizmini yansıtan performansı 5 farklı, kısa ve özgün koreografiden oluşuyor. Gösteride; Canberk Yıldız’ın “PARTİ”, Alper Marangoz’un “KOZ”, Huri Murphy’nin “NEVA”, Ferhat Güneş’in “HEP” ve Chiara Giorda’nın “SÖZ” adlı koreografileri izlenebilecek. Yeni Hayat’ın müziği Onur Seçki’ye, sahne tasarımı Mdtist ve Serdar Kalmaz’a, kostüm uyarlaması Mdtist’e ve ışık tasarımı Taner Aydın’a ait.

 

 TÜRKÜ ÇINARI // 3 KASIM // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu çınarlara, meşelere ve daha birçok ağaca söylenmiş Anadolu’nun gönülleri titreten türkülerini seslendirecek. Türküler, hayata ve insana dair pek çok olayları konu edinir. Doğaya dair de çiçekten kuşlara, bulutlardan yağmurlara kadar pek çok konuyu yine içerisinde barındırır. Ağaç doğanın vazgeçilmez süsü, onun yeşili ise gelinliğidir. Doğaya ve ağaca olan sevgiyi yansıtan Anadolu’nun bu kadim türkülerini, solistler Zülfü Demirtaş ve Çiğdem Elmas usta yorumlarıyla AKM Çok Amaçlı Salon’da icra edecek. Usta sanatçılar, türkü tutkunlarına duygu yüklü bir akşam yaşatırken, Áşık Veysel’in şu dizeleri bir kez daha hatırlanacak: “Bir ulu ağaçtan bir yaprak düşse /  O anda acısın duyar iniler…”

 

 ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ (ATATÜRK ORATORYOSU) // 10 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84. yılında anlamlı bir konsere ev sahipliği yapacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, aramızdan ayrılışının 84. yılında Atatürk’ü özel bir konserle anacak. 10 Kasım 2022 Perşembe akşamı, AKM - Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek konserde, Cumhuriyet dönemi ikinci kuşak bestecilerinden  Nevit Kodallı’nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi’nin metninden oluşan “Atatürk Oratoryosu” seslendirilecek. Konserde; soprano Perihan N. Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek, bariton Alper Göçeri solist olarak yer alacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini Paolo Villa üstleniyor.

 

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ // 11 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank konserleri kapsamında Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyici ile buluşacak. 

 

Şef Murat Göktaş yönetimindeki orkestra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yılında Atatürk’ün Fikrimin İnce Gülü, Bülbülüm Altın Kafeste ve Yemen Türküsü gibi sevdiği şarkılardan oluşan özel bir repertuvar seslendirecek.

 

4X8 MİNİ PLATFORM // 11 KASIM // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

Küçük çaplı yeni koreografi çalışmalarına imkân sağlayan modern dans gösterisi 4x8 Mini Platform, Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden izleyiciyle buluşuyor. İddiasız fakat samimi bir anlatım ile dar alanda dinamik bir etki yaratmak amacıyla oluşturulan bu mini platformda, MDTistanbul’un dans üreticisi sanatçılarının işleri yer alacak.

 

 DERVİŞ // 12 KASIM // TİYATRO SALONU // 20.00

Dilimizi bir medeniyetin dili, düşüncemizi bir irfanın düşüncesine dönüştüren, Anadolu’nun “Derviş”i Yûnus Emre için Atatürk Kültür Merkezi’nde görkemli bir dans gösterisi sahnelenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı; Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırladığı “Derviş” ile Yûnus Emre’ye şükranını sunacak, minnetini arz edecek. “Derviş”, dünyaya değer katan büyükten büyük Yûnus ile iftiharımızın bir göstergesi olarak AKM Tiyatro Salonu’nda sahne alacak. Yûnus’un nurlu ilhamından süzülüp İskender Pala’nın kaleminde kelimelere bürünen, Bakanlığın sanatçılarının emek ve alın teriyle sese dönüşen, ruh bulan, estetik boyut kazanan “Derviş”, Yûnus Emre’nin eşsiz mirasına bir saygı duruşu aynı zamanda.

 

Yûnus Emre’nin sevgiyi, aşkı ve gerçeği arama çabasını anlatan temsilin arka planında, “Anadolu Türklüğü”nün Moğol akın ve yağmalarıyla ortaya çıkan kıtlık ve kuraklıklarla mücadelesine tanık olacağız. Anadolu insanın gözü, kulağı, söyleyen, konuşan dili olan Yûnus Emre'nin yaşam öyküsü üç ayrı zaman diliminde anlatılacak. Taptuk Dergâhı’na girmeden önce bir Anadolu köylüsü olarak yola çıkan Yûnus'u, dergâhta olgunlaşan Allah sevgisini, aşk ve güzel ahlâkla ilgili düşüncelerini, İslam tasavvufunu işleyerek yücelişini ve Yûnus’tan bugüne ulaşan sevgi, barış ve dostluk dilinin ilâhîlerini, türkülerini, şiirlerini çok yönlü bir sahne uygulaması ile izleyeceğiz.

 

  TÜRK MÜZİĞİ AKŞAMLARI CEVDET ÇAĞLA BESTELERİ // 12 KASIM // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

Türk müziğinin en büyük bestekârlarından Cevdet Çağla’nın besteleri Atatürk Kültür Merkezi’nde yankılanacak. 1900-1988 yılları arasında yaşamış kemanî, bestekâr Cevdet Çağla'nın eserlerinin yer aldığı konser, AKM Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşecek. Sanatçı Çağla’nın unutulmaz eserleri, solistler Esrâ Çelik Tokgöz ve Berke Meyman’ın yorumlarıyla dinleyicilerin huzurunda olacak. Müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatacak program; Ah eden kimdir bu saat, Gelmiyorsun yakıyor bağrımı, Kaçıncı fasl-ı bahar bu, Nur salkımısın gül ki bahar akışıyla gerçekleşecek.

 

ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASINA "ZÂVİL” // 13 KASIM // TİYATRO SALONU // 11.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 84’üncü yılı anısına 13 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Şef Mehmet Güntekin yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, aziz Atatürk’ün anısına armağan olarak hazırladığı konserinde, klasik müzik kültürümüzün kadim makamlarından “Zâvil”i ana eksenine alıyor. Günlük hayatının vazgeçilmezi Türk musikisi olan Atatürk’ün “özel repertuvarı” denilebilecek eserler bu çok özel konserde müzikseverlerle buluşuyor. Saz eserleri bölümünde “Halâskârgazi”nin isteğiyle yakın çevresinde yer almış büyük bestekâr Refik Fersan’ın bestelediği bir eser yer alırken; solist Bekir Ünlüataer, Atatürk’ün musiki meclislerinde dinlemekten büyük zevk aldığı eserleri seslendirecek. Konser, son bölümünde Atatürk’ün doğduğu toprakların sesi olan Rumeli türküleriyle son bulacak.

 

 İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ // 18 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri, Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde devam ediyor. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri’nde, şef Dmitry Sitkovetsky yönetiminde İDSO trompetçi Sergei Nakariakov’a eşlik edecek.

 

CARMEN // 19 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen Operası, AKM - Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

 

Dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen  operaların  başında gelen, bestesi  Fransız besteci Georges Bizet'ye ait olan “Carmen”in librettosu Prosper Mérimée’nin aynı isimli kısa romanından yola çıkılarak Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından kaleme alınmıştır. İlk kez 1875 yılında Paris’de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen operası, ne yazık ki Bizet’nin  ölümünden sonra, muhteşem başarısını yakalamış ve dünya çapında ün kazanmıştır.

 

İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu Carmen operasında orkestrayı Zdravko Lazarov yönetecek. Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil’e, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt'a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello’ya ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath'a ait olan eserin koro şefliğini Paolo Villa, çocuk korosu şefliğini ise Sercan Gazeroğlu üstleniyor.

 

DON KİŞOT // 19 KASIM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve BalesiMiguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenerek bale sahnesine taşınan Don Kişot balesini, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nun muhteşem atmosferinde sanatseverlerle buluşturacak.

 

Yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan, Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyduğu Don Kişot’da orkestrayı Murat Kodallı yönetiyor. Eserde, dekor tasarımı İsmail Dede’ye, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Önder Arık’a ait. 

 

Eserde, Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı Don Kişot ile yaveri Sancho Panza'nın seyahatlerinden birinde, babası tarafından zengin bir adamla evlendirilmek istenen güzel Kitri ile berber sevgilisi Basilio'nun aşk öykülerine tanıklık etmeleri konu ediliyor. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13