Tarih: 30.08.2022 09:24

Çin, ülkenin farklı bölgelerine 5 dev offshore RES kuracak

Facebook Twitter Linked-in

Shanghai Securities News’in verdiği habere göre yenilenebilir enerjilerin, Çin’in toplam enerji tüketimi içindeki payı 2025 yılına değin yüzde 50 oranını aşacak. Rüzgar ve güneş enerjisi üretimi, 2020 yılına kıyasla iki katına çıkacak olup bu da Çin'in karbon emisyonuna ilişkin hedeflerine ulaşma temposunu hızlandıracak. 

Ulusal Enerji Dairesi’ne bağlı Yeni Enerjiler ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Departmanı Genel Müdürü Li Chuangjun, karbon nötr olma olgusuna ilişkin bir forum sırasında, ülkenin kuzeybatısındaki ıssız çöl bölgelerindeki rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin, 14 Beş Yıllık Plan Süresi (2021-2025) boyunca karbondioksit emisyonlarını azaltma çabasındaki Çin için bir öncelik oluşturduğunu açıkladı.  

Li, 100 milyon kilovat saatlik kapasiteye sahip ilk yenilenebilir enerji santrali grubunun şimdiden başladığını ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik hacminin 2025 yılına değin 3 bin 300 milyar kilovat saate varacağını bildirdi. 

Bu bağlamda, 10 milyon kilovat saatten fazla üretim kapasitesine sahip toplam beş offshore (denizde) rüzgar enerjisi tesisinin Shandong yarımadasında, Yangtse Deltası’nda, Fujian ve Guangdong eyaletlerinin yanı sıra Beibu Körfezi’nde kurulacak. Li, bu beş offshore rüzgar enerjisi tesisinin üreteceği toplam gücün de 2025 yılına değin 20 milyon kilovat saate ulaşacağını belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —