-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,81% -0,19
-
GRAM ALTIN
7233,18% 0,39
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Edremit’te 100. Yıl fener alayı
Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü gündüz düzenlenen resmi programların yanı sıra akşam binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı ve İsmail Özkan konseri ile coşku içerisinde kutlandı.
Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü gündüz düzenlenen resmi programların yanı sıra akşam binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı ve İsmail Özkan konseri ile coşku içerisinde kutlandı.
Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle fener alayı ve İsmail Özkan konseri düzenlendi.
Sabah ilçe merkezinde ki resmi törenlerin ardından Tuzcumurat Mahallesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı düzenlendi. Gümrük Meydanı’ndan toplanan binlerce kişi ellerinde meşale ve bayraklarla Çayiçi Caddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Tayfun Gerkuş, Tayfun Canlı, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda TRT Sanatçısı İsmail Özkan sahne aldı.
Konser öncesi halka seslenen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, tüm vatandaşların kurtuluş günün kutladı.
Başkan Arslan, konuşmasında şöyle dedi;
“100 yıl önce kurtulan Edremit’tesiniz. Siz de Edremit gibi hayatınızda mücadele ettiniz. Siz de hayatınızda zorluklar yaşadınız, acılar gördünüz. Edremit gibi direndiniz. Nereli olursanız olun, yaşadığınız hayatla hepiniz bir Edremit’siniz.
Kiminiz korkusuz yenilmez Efesiniz. Kiminiz ne olursa olsun doğruyu haykıran Edremitli Akça Efesiniz Kiminiz zalimin, zulmün yoluna girmeyen Dalkıran Mehmet Efesiniz. Adeta “Ferman padişahın, dağlar bizimdir” diyen Kaymakam Hamdi Beysiniz. Siz sarayların kapıkulları değil, kalpaksız Kuva-yi Milliyecelerdensiniz. Akıldan, bilimden, çağdaşlıktan, bağımsızlıktan yana atan bir kalbiniz varsa hepinizin birer Mustafa Kemal Atatürk’sünüz.
Bugün elinde bayrak tutan her bir küçük çocuk,9 Eylül sabahı Edremit’te bayrağı görünce sevinçten ağlayan Küçük Lamia gibidir. Bugün burada haykıran, coşan, gururlanan her bir kadın, Edremit’te, 100 yıl önce mücadele eden ve sonunda iftiharla sokaklara dökülen Edremitli kadınların ruhundan bir parçadır. Yüreği haktan, hukuktan, adaletten yana tavır koyan her biriniz, 100 yıl önceki Edremit Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin onurlu duruşunun sahibidir. Ne mutlu onları sizler gibi ananlara, Ne mutlu o kahramanları sizleri gibi anlayanlara..
Bu günün akşamında buradaysak, Canı pahasına aydınlığı bırakanlara borçluyuz. Bugün şarkılar dinleyecek, şarkılar söyleyeceksek, Bunların hepsi marşlar söyleye söyleye, mücadele ede ede, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıra açtıra bize bağımsız yurt bırakanlara borçluyuz.
Vatanımız varsa, esir değilsek, Şu yüce dağlar, bu güzel deniz, bu içimize çekmeye doyamadığımız hava bizimse bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Onun için şairin dediği gibi; isterse yer yarılsa, isterse gök delinse, isterse hayat cehennem olsa, vatanımızdan da, atalarımızdan da, Atatürk’ümüzden de bizi koparamayacaklar. Atatürk’ü silemeyecekler. Atatürk’ü sevenleri hiçbir zaman sindiremeyecekler. Edremitli olmakla bize gurur yaşatan mazimize selam olsun. Edremitlilerin bükülmez bileklerine, korku bilmez yüreklerine selam olsun. Edremit’in kurtuluşunun 100. Yıldönümü kutlu olsun”
Konser sonunda sanatçı İsmail Özkan’ Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Yükleniyor

