Tarih: 28.09.2022 08:34

Kayseri’den 10 bin öğrenciye 40 milyon TL’lik eğitim desteği

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın ihtiyaç sahibi 10 bin öğrenciye toplam 40 milyon TL’lik eğitim desteği vereceği uygulamanın 1 Ekim itibariyle başlayacağı açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine öğrenim yılına hazırlık desteği kapsamında; ücretsiz çamaşır yıkama ve çorba hizmeti, kırtasiye yardımı, yeme-içme ile spor tesislerinden yüzde 25 indirim, su faturasında yüzde 50 indirim hizmetleri sunuluyor.

Öğrenci ve genç dostu bir şehre yakışan hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “5 üniversitemizde ihtiyacı olan öğrencilerimize fırsat veriyor, bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 10 bin öğrencimize eğitim desteği vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisine yönelik desteğin başvuruların 1 Ekim’den itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden yapılabileceği belirtildi.

Başvuru şartları; “T.C. vatandaşı olmak, ailenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında ikamet ediyor olması, öğrencinin önlisans veya lisans öğrencisi olması, normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,00 olması, haneye giren gelirlerin toplamının, kişi başına düşen miktarı 2 bin 500 TL'nin altında olması.” şeklinde açıklandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —