Tarih: 26.03.2024 09:59

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Türk e-ticaret sektörü 2023 yılında 1,5 trilyon TL seviyesinde tamamlamıştı ve bu sektörün 2024 yılında 2,5 trilyon TL'ye ulaşabileceği öngörülüyor. Dünya genelinde ise e-ticaret pazarının büyüklüğü 2023'te 6 trilyon Doları aşmış durumda. E-ticaret pazarındaki yıllık büyüme oranı birçok ülkede yüzde 20'nin üzerinde seyrediyor. 
 Türk e-ticaret sektöründeki büyüme, depolama alanında da talebi artırıyor. Bazı e-ticaret pazaryerlerindeki satıcı sayısı 200 bini aşmış durumda ve bu durum günlük yüzlerce sipariş alan binlerce insanın çalışmasına olanak sağlıyor. Pandemi dönemiyle birlikte e-ticarette hızlı bir büyüme yaşanıyor ve bu da depolama alanına olan talebi artırıyor. Depolama maliyetleri dünya genelinde ve Türkiye'de artış gösteriyor.
 DepOrtak platformu, e-ticaret sektöründe depolama konusunda çığır açan bir teknoloji sunuyor. Bu platform, mevcut depoların kapasitelerini artırırken kullanılmayan alanları değerlendirerek yeni depo alanları oluşturuyor. DepOrtak sayesinde üreticiler, zincir marketler, global markalar ve e-ticaret satıcıları, ürünlerini uygun şartlarla depolayabiliyor ve operasyonlarını yönetebiliyorlar.
 Dijitalleşme, lojistik yönetimini kökten dönüştürüyor. Tırport'un artırılmış zeka destekli teknolojileri, mobilite gücüyle birleşerek lojistik yönetimini daha sürdürülebilir, verimli ve denetlenebilir hale getiriyor. Gerçek zamanlı konum tabanlı teknolojiler, kapasitelerin maksimize edilmesine olanak sağlıyor ve lojistik sektörünü uçtan uca dijitalleştirerek büyük bir dönüşüm sağlıyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —