Tarih: 29.12.2022 13:01

Drone Eğitimi Nasıl Gerçekleşir?

Facebook Twitter Linked-in

 

Drone eğitimi, 500 gr ve üzerinde olan droneların kullanımı için gerekli bir eğitim türüdür. Bu ehliyeti alabilmek için hem teorik hem de uygulamalı birer drone eğitim sınavına katılmanızı gerekmektedir. Bu iki aşamalı sınavı uygun bir şekilde tamamladıktan sonra İHA ehliyeti alabilirsiniz. Dışarıdan mağazalardan satını almış olduğunuz droneları ehliyetsiz bir şekilde sürebilirsiniz. Fakat almak istediğiniz drone, 500 gramdan daha ağır ise İnsansız Hava Aracı (İHA) belgesi almanız gerekmektedir. Kullanmış olduğunuz drone’un sınıflarına göre kendinize uygun kullanım belgesi almanız gerekmektedir.

İha Ehliyeti Nasıl Alınmaktadır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların drone'lara olan merakı artmakta ve drone kullanımına bağlı olarak yapılan işler ve hizmet sektörü buna bağlı olarak değişmektedir. Drone kullanmak istiyorsanız bazı yasalar gereği tamamlamanız gereken kurallar bulunmaktadır. Kullanmış olduğunuz drone, teknoloji marketlerden satın alınan basitleştirilmiş drone'lardan değil ise, 500 gr üstündeki bir drone'u kullanabilmeniz için, bir insansız hava aracı (İHA) ehliyeti sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer kullandığınız drone 500 gr üzerinde değil ise, iha ehliyetine sahip olmanıza gerek yoktur. Sapmaz Havacılık sitesi ile destek alınabilir.

13 yaşından gün almış herkes drone kullanabilmek için iha ehliyeti alabilmektedir. Yalnızca İHA 0 dışındaki tüm iha ehliyetleri için aynı zamanda B sınıf bir ehliyet şartı aranmaktadır.

Drone Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır?

Drone eğitiminizi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra resmi olarak drone kullanabilmek için bir drone sertifikası almanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra drone uçurabilecek, ve drone alım satımı yapabileceksiniz. Drone sertifikası almadan yasal bir şekilde drone uçurmanız pek mümkün değildir. Bu konuda Sapmaz Havacılık sitesinden destek alınabilir.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —