Tarih: 15.11.2022 15:04

DOKAP ile “Rize İlinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” protokolü imzalandı

Facebook Twitter Linked-in

RİZE - 15.11.2022 - HİBYA - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen Rize Arıcılığının geliştirilmesine yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülecek olan “Rize İlinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Projenin protokolleri Rize Valisi Kemal Çeber ve DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin tarafından imzalandı. İmza töreninde Tarım ve Orman İl Müdür Murat Genç’te hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Vali Kemal Çeber, “İlimiz, doğal güzelliklerinin yanında yayla bitki örtüsü çeşitliliği ve bal üretimi kapasitesi olarak yüksek bir kalite ve üretime sahiptir. Dolayısıyla üretilen ballar kaliteli ve pazar payı da yüksektir. Özellikle Covid-19 salgını sonrası bölgemizin balına olan talep de artmıştır.

İlimizde kayıtlı 2 bin 664 arı yetiştiricisi bulunmaktadır. Kırsalda ve yaylalarda zor şartlarda arıcılık yapan, bulundukları yerde elektrik olmayan, ihtiyaç sahibi arıcıların yaşam koşullarını iyileştirerek üretim yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan bu proje ile birlik gezgin arıcılık yapan, bulunduğu yerde elektriği ve yaşam çadırı olmayan 30 yetiştiricimize güneş enerjisi sistemi ve yaşam çadırı dağıtımı yapılacaktır” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —