Tarih: 26.09.2022 10:33

Doğum Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

Facebook Twitter Linked-in

 

Doğum sigortası hamilelik süreci boyunca anne ve bebek sağlığı için düzenli olarak yapılması gereken kontrollerini, doğum şekline göre ortaya çıkan sezeryan gibi masrafları, lohusalık ve yeni doğan bebek kontrollerini kapsayan geniş bir teminat türüdür. Hamilelik sigortası olarak da bilinen doğum sigortası, özel hastanelerde ücretsiz ya da uygun fiyatlarla yararlanma avantajı sağlar. Sağlık sigortaları arasında bulunan doğum sigortası, anne adayları ya da gebelik planlamasının yapan aileler için oldukça güvenceli bir sistemdir. Ancak bu teminatın sağlık sigortaları olan özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerine ek teminat olarak da alındığını bilerek mevcut sigortanıza ekleme yapabilirsiniz. Yani doğum teminatına sahip olabilmeniz için öncelikle tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yaptırmanız ya da bu sigortaların herhangi birine sahipseniz doğum teminatını poliçenize ekletmeniz gerekir. Sağlık sigortalarının teminatları, sigorta primleri ve imkanlarından faydalanabilecek hastaneler farklılık gösterdiği için sigorta yaptırmadan önce poliçedeki detayları öğrenebilirsiniz.

 

Doğum Sigortası Neleri Kapsar?

 

Hamilelik sürecini planlıyorsanız ya da hamilelik süreci içerisindeyseniz bebeğinizi ve kendinizi koruma konusunda bazı endişeleriniz olabilir. Bu hassas dönemde sorunlara takılmadan stressiz bir şekilde süreci atlatabilmek için bazı güvencelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğum sigortası ile poliçenizde bulunan anlaşmalı özel hastanelere giderek hamilelik sürecinde ihtiyaç duyduğunuz sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Tüm bunlar dışında ortaya çıkacak masrafların da önüne geçerek mali açıdan kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Doğum sigortasının kapsam dahilinde olan hizmetlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

 

 

Doğum sigortası hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —