Tarih: 30.10.2022 06:54

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), Bitlo'da Listeleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Piyasa değeri bakımından en büyük 20 kripto para birimi arasında olan Dogecoin (DOGE) ile Shiba Inu (SHIB), Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo’da listeleniyor. Bir internet meminden esinlenerek yaratılan DOGE ve SHIB, devasa toplulukları tarafından yönetilmeleriyle ön plana çıkıyor.

DOGE ve SHIB, Bitlo üzerinden Türk lirasıyla güvenle ve kolayca alınabiliyor.

Dogecoin (DOGE): Şaka coininden kültürel fenomene

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından altcoinlere eğlenceli bir alternatif olarak yaratıldı. DOGE, Shiba Inu cinsi bir köpeğin çizgi temsilini içeren “Doge” internet meminden esinleniyordu. Sosyal medyanın gücünden yararlanan Dogecoin topluluğu, kısa sürede büyüdü. Bu arada Elon Musk gibi birçok ünlü isim de Dogecoin’e desteğini açıkladı.

Piyasa değeri bakımından en büyük 20 kripto para birimi arasına giren Dogecoin, bugün çeşitli şirketler tarafından ödeme aracı olarak kullanılıyor. Bu şirketler arasında dünyanın en büyük sinema salonları zinciri AMC de var. AMC, Dogecoin (DOGE) ile çevrimiçi bilet satışı yapıyor.

Dogecoin topluluğu, DOGE ile birçok bağış kampanyası da düzenledi. Örneğin, Hindistan ve Afrika'dan sporcuların Rusya'daki 2014 Kış Olimpiyatlarına gidebilmeleri için 30 bin dolardan fazla değere sahip DOGE toplandı. 

Shiba Inu: Dogecoin katili

Kendisini “Dogecoin katili” olarak tanımlayan Shiba Inu (SHIB) da Doge internet meminden esinlenerek yaratıldı. Ancak Shiba Inu’nun tarihi, Dogecoin kadar eskiye dayanmıyor. Ağustos 2020’de Ryoshi takma ismini kullanan kişi ya da kişilerce yaratılan SHIB, Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin tarafından da ilgiyle karşılanıyor.

Piyasaya çıktığında Shiba Inu’nun arzı 1 katrilyon SHIB tokendı. Mayıs 2021’de Ryoshi, SHIB token arzının yarısını Vitalik Buterin'e gönderdi. Buterin bu tokenların yüzde 10'unu, Hindistan COVID-Kripto Yardım Fonuna bağışladı. Kalan yüzde 90'ını ise yakarak yok etti. Bugün SHIB, 549 trilyon tokenlık dolaşım arzına sahip.

Tıpkı Dogecoin gibi Shiba Inu da ShibArmy olarak anılan devasa topluluğu tarafından yönetiliyor ve AMC gibi şirketler tarafından ödeme aracı olarak kabul ediliyor. Bununla beraber, Shiba Inu ekosistemi zaman içinde büyüdü. Öyle ki Temmuz 2021’de Shiba Inu ekosisteminin merkeziyetsiz borsası ShibSwap kuruldu. ShibSwap üzerinden kullanıcılar, ERC-20 tokenlarını trade edebiliyor.

DOGE ve SHIB, en değerli 20 kripto para arasında

Her ne kadar fiyat değişimleri spekülasyona son derece bağlı olsa da DOGE ve SHIB, sıradan şaka coinleri olmadıklarını kanıtladı. Her iki kripto para da piyasa değeri bakımından en büyük 20 kripto para birimi arasında yer alıyor. Dogecoin’in mevcut piyasa değeri, 11,5 milyar doların üzerinde. Shiba Inu’nun piyasa değeri ise yaklaşık 7 milyar dolar.

Türk lirası ile DOGE ve SHIB almak çok kolay

Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo, kullanıcılarına Türk lirasıyla Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) alma olanağı sunuyor. Bitlo’da DOGE/TRY ve SHIB/TRY paritelerinde kolaylıkla işlem yapmak mümkün.

2017 yılında kurulan Bitlo, kullanıcı dostu arayüzüyle ve yalnızca gelecek vadeden projeleri listelemesiyle öne çıkıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —