-
BIST 100
16089,34%0,84
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,15
-
GRAM ALTIN
7116,29% 0,11
-
Ç. ALTIN
11521,49% -0,11
Seçer: “Ben Vazifemi Yaparım, Ama Gözlerimi Kapatmam”
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu, Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı müzikal oyununun prömiyeriyle açtı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen sezonun ilk oy
Haber Merkezi-Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu, Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı müzikal oyununun prömiyeriyle açtı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen sezonun ilk oyununu; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer’le birlikte izledi. Tiyatroseverler, sahnelenen harika performansı dakikalarca ayakta alkışladı.
Türk tiyatrosunun en önemli başyapıtlarından biri olan 2 perdelik oyunda; birlikte büyüyen ‘Vicdani ve Efruz’ adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutuluyor.
Oyunda; saf, iyi niyetli, dürüst ve uysal bir kişi olan Vicdani ile iş bitirici ve fırsatçı karakter yapısına sahip Efruz’un sürekli kesişen hayatları üzerinden, II. Meşrutiyet’ten 1970’lere kadarlık bir zaman diliminde gerçekleşen toplumsal değişimler anlatılıyor.
Yönetmenliğini Murat Atak’ın, müziklerini Cem İdiz’in, koreografisini Serbülent Biçer’in, dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol’un, ışık tasarımını ise Salim Yücel’in üstlendiği ve 60 kişilik dev bir kadroya sahip olan oyun, şimdiden Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki prestijli tiyatro festivallerinden davet alıyor.
Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, tiyatronun dev ekibini harika performansından dolayı kutladı. Atak, “Bize bu özgür sahneyi teslim eden, güvenen, tiyatromuzu yeniden yapılandıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de teşekkür ederiz” dedi.
Başkan Seçer: “Sanatçılık, onların genetik kodlarında var”
Oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Seçer, yeni sezonun açılışında sahnelenen oyunda gösterilen üstün başarıyı tebrik ederek, “Çalışmanın, emeğin önünde hiçbir şey duramaz. Bu arkadaşlarımızın hepsi sanatçı. Bizler birer bireyiz, hepimizin bir görevi var, ama sanatçı ayrı. Sanatçı doğulur, sonradan olunmaz. Sonradan zanaatkar olunur, ama sanatçı olunmaz. Çünkü sanatçılık, onların genetik kodlarında var. Sanatçılara büyük saygı duyuyorum” dedi.
Kültüre ve sanata büyük yatırımlar yaptıklarını ve bu bağlamda Şehir Tiyatrosu’nu da yeniden yapılandırdıklarını kaydeden Başkan Seçer, tiyatromuzda emeklerini icra etmek için Mersin’de bir araya gelen birçok sanatçı olduğunu belirterek, “Bu arkadaşlarımız Mersin’e renk kattılar, değer kattılar, önem kattılar. Sanatın her dalında gerçek olanı, olması gerekeni yapmak için, her şeylerini ortaya koydular. Mustafa Kemal’in izinden giden, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği bir birey olarak bana düşen; sanatın ve sanatçının değerini bilmek ve onlara destek olmak. Benim yaptığım sadece bu. Asıl başarı onların” diye konuştu.
“Aydınlık yarınlara hep beraber çıkacağız”
Sezonun açılışında çok güzel bir müzikal ve değerli bir oyun izlediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Çok değerli bir yönetmenimiz var. Sayın Murat Atak, Mersin Şehir Tiyatrosu’na hayat verdi. ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunu sahneye koydular. Ben de vazifemi yapıyorum, ama gözlerimi kapayamam. Gözlerimizi kesinlikle kapatmayacağız. Gözlerimiz açık, zihnimiz dolu, sevgimiz ve azmimiz yerinde. Mustafa Kemal’in mirasını devraldık. Hep birlikte ülkemizi, O’nun gösterdiği çerçevede, yolda, çizgide, muasır medeniyet seviyesine çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Bütün toplumların buhranlı ve sorunlu zamanları olabileceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Şu anda biz de ülke olarak, böyle bir süreçten geçiyor olabiliriz. Fakat, bu sorunlardan çıkıp kurtulmak, toplumun, yani bizlerin elinde. Cumhuriyet tarihine ışık tutan bu oyunda da, aslında bütün o mesajlar vardı. Bugünler dahi vardı. Bugünlerden çıkış vardı. Tarih tekerrürden ibarettir. Şu anda da belki tarih tekerrür ediyor, ama tekrar tekerrür edecek aydınlık yarınlara da hep beraber çıkacağız” dedi.



Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

