• BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

10. Boğaziçi Film Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Bu yıl 21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10. Boğaziçi Film Festivali, sinema salonlarında seyircileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

KÜLTÜR - SANAT 19.10.2022 10:31:56
10. Boğaziçi Film Festivali’ne  Sayılı Günler Kaldı

Bu yıl 21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10. Boğaziçi Film Festivali, sinema salonlarında seyircileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor. 

 

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali, 21-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle sinemaseverleri ağırlayacak olan 10. Boğaziçi Film Festivali için sayılı günler kaldı.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” İçin 10 Film Yarışacak!

Semih Kaplanoğlu’nun başkanlık edeceği ve Christian JeuneZeynep Atakan, Biket İlhan ile Irmak Zileli’den oluşan jürinin karşısına çıkacak Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda Ümit Köreken’in “Bir Umut”Cüneyt Karakuş’un “Eflatun”, Atalay Taşdiken’in “Hara”Ümran Safter’in “Kabahat”Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı”Özcan Alper’in “Karanlık Gece”Cem Demirer’in “Mendirek”, Olgun Özdemir’in “Tatlı Süt Köpüğü”Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in “Tebessüm”Hakan Kerim Karademir’in “Uçuş 811” filmleri yer alıyor.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Eflatun”“Tebessüm” ve “Uçuş 811” filmleri dünya prömiyerlerini, “Tatlı Süt Köpüğü” Türkiye prömiyerini 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

 

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Eflatun”“Tebessüm”“Kabahat”“Kar ve Ayı” ile “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

 

Ayrıca Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki bir filme verilecek “FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü”nü yapımcı ve yönetmenler Osman SubaşıRamazan Arman ve Sevinç Gül Akdere ile Film Yönetmenleri Derneği tarafından ulusal yarışmada yer alan filmlerin yönetmenlerinden birine verilecek “FİLM–YÖN En İyi Yönetmen Ödülü”nü Raşit ÇelikezerAydın Sayman ve Kubilay Erkan Yazıcıbelirleyecek.  

 

Bu yıl festivalin ulusal yarışmasında Sinema Yazarları Derneği tarafından Nisan ayında kaybettiğimiz sinema araştırmacısı Agah Özgüç anısına ilk kez verilecek olan SİYAD Ödülü’nü ise Ali Can Sekmeç, Ali Ulvi Uyanık ve Engin Ayça belirleyecek.

 

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” için 10 Film Yarışacak!

Nashen MoodleyUrszula AntoniakNenad DukicJan Jilek ve Şükrü Sim’den oluşan jüri karşısına çıkacak Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda Davit Pirtskhalava’nın “A Long Break”Youssef Chebbi’nin “Ashkal”, Philip Scheffner’in “Europe”, Bianca Lucas’ın “Love Dog”, Lola Quivoron’ın “Rodeo”Noémi Veronika Szakonyi’nin “Six Weeks”Ilgar Najaf’ın “Sughra’s Sons”, Mihai Mincan’ın“To The North”Miloš Pušićin “Working Class Heroes”Michal Blaškonun “Victim” filmleri yer alıyor.

 

Akdenizli Sinema Yazarlarından FEDEORA Ödülü

Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Federasyonu tarafından Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki bir filme bu yıl ilk kez verilecek FEDEORA Ödülü’nü sinema yazarları Rıza OylumSergey Lavrentiev ve Ştefan Dobroiu belirleyecek.

 

Kısa Kurmaca Film Yarışması

Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda yarışacak filmler Emre KayişSamir Karahoda ve Sofia Bohdanowicz’den oluşan jüri karşısına çıkacak.

 

Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün”Barış Kefeli ve Nükhet Taneri’nin “Ben Tek Siz Hepiniz”Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”Alkım Özmen’in “Gece Babamızı Ararken”Bünyamin Bayansal’ın “Görmediniz”Umut Beşkırma’nın “İleride Bir Karaltı Gördüm”Benhür Bolhava’nın “Koyun”Turan Haste’nin “Karaltı” filmleri bulunuyor.

 

Uluslararası Kısa Kurmaca Yarışması’nda ise Vytautas Katkus’un “Cherries”Zhenia Kazankina’nın “Continuity of Parks”, Zoel Aeschbacher’in “Fairplay”, David Doutel ve Vasco Sá’nın “Garrano”, Sara Shabani’nin “Giant & The Seed”Total Refusal’ın “Hardly Working”, Anna Fernandez De Paco’nun “I Didn’t Make It To Love Her”, João Gonzalez’in “Ice Merchants”Alireza Kazemipour’un “Split Ends”,Giulia Grandinetti’nin “Tria” filmleri yer alıyor.

 

Ulusal Belgesel Yarışması’nda 8 Film Yer Alıyor 

Aslı Akdağ, Murat Pay ve Selin Şenköken’den oluşan jüri karşısına çıkacak Ulusal Belgesel Yarışması’nda; Mehmet Güreli’nin “Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner”Mahmut Fazıl Coşkun’un “Crossroads”Metin Dağ’ın “Kaf Kaf”Nihan Belgin’in “Karanlık Kutunun Doğu Serüveni”Gülben Arıcı’nın “Kennedy’nin Doğuşu”Hazar Uyar’ın “Plaza Köylüleri”Charles Emir Richards’ın “Suriyeli Kozmonot”Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız” filmleri yarışacak.

 

Özel Gösterimler

Geçtiğimiz Eylül ayında kaybettiğimiz Jean-Luc Godard’ın anısına 1960 yapımı ilk filmi “Serseri Aşıklar” ve yönetmene 71. Cannes Film Festivali “Special Palme d'Or Ödülü” kazandıran 2018 yapımı son filmi “İmgeler ve Sözcükler” yönetmenin anısına özel bir bölümde seyirciyle buluşuyor.

 

Ayrıca Biket İlhan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş sürecinde Türk tıbbının modernleşmesine ve kadınların hayatına birçok şekilde katkıda bulunan Doktor Besim Ömer Paşa’nın hayatını ve çalışmalarını anlatan belgeseli “Bir Hekimin Anıları”, festivalin onur konukları olan Ildikó Enyedi’nin “The Story of My Wife” ve Lav Diaz’ın “When The Waves Are Gone” filmleri de özel gösterimleriyle seyirciyle buluşacak.

 

Açılış Filmi

10. Boğaziçi Film Festivali açılışını yönetmen Michal Blaško’nun yabancı bir ülkede yeni bir hayat kurmaya çalışan Irinia’nın ailesini korumakla gerçekleri bulmak arasında kalmasını konu edinen ve prömiyerini 79. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren “Victim” filmiyle yapacak. 

Pitching Platformu’nda Bu Yıl 8 Proje Yarışıyor

 

Pitching Platformu’nda Avital Bekerman, Faruk Güven ile Gyda Velvin Myklebust’tan oluşacak jüri karşısına çıkacak projeler arasında; yönetmen Alkım Özmen ve yapımcı Samet Hamiş’in “Benim Mutlu Ailem”, yönetmen Yeşim Tonbaz ve yapımcı Yeşim Aktaş’ın “Hacer”, yönetmen Hasan Serin ve yapımcı Önder Önsal’ın “Hasan”, yönetmen Murat Uğurlu ve yapımcı Büke Akşehirli’nin “İskeletin Türküsü”, yönetmen ve yapımcı Halit Eke’nin “Jackson Kara Orkestrası”, yönetmen Ömer Sami Ciminli ve yapımcı Yelin McKay’in “Rüzgarla Beraber”, yönetmen ve yapımcı Fatih Özcan’ın “Saçma”, yönetmen Murat Eroğlu ve yapımcı Baran Mayda’nın “Toprağın Tuzu” bulunuyor.

 

Work in Progress’da da Bu Yıl 8 Proje Yarışıyor

Work in Progress’da Geremia BiagiottiSerdar Can ile Yohann Cornu’dan oluşacak jüri karşısına çıkacak projeler arasında; yönetmen ve yapımcı Kıvanç Sezer ile yapımcılar Emin Akpınar, Kaan Korkmaz, Hatip Karabudak’ın “8x8”, yönetmen Baran Gündüzalp ve yapımcı Deniz Yeşilgün’ün “Balık Kırgını”, yönetmen ve yapımcı Vuslat Saraçoğlu’nun “Bildiğin Gibi Değil”, yönetmen Murad Zaloğlu ve yapımcı Halil Kardaş’ın “Güneşin Altında Yeni Bir Şey Yok”, yönetmen Özlem Çıngırlar ve yapımcı Cemal Çıngırlar’ın “Kayıtsız”, yönetmen Orhan İnce ve yapımcı Burak Kanısıcak ve Deniz Sal’ın “Umut”, yönetmen Aydın Ketenağ ve yapımcı Bilal Bağcı’nın “Uzaylılar”, yönetmen Filiz Kuka ve yapımcı Seçkin Akyıldız’ın “Yüzleşme” yer alıyor.

 

First Cut Lab’a 2 Proje Seçildi

Kurgu aşamasındaki uzun metraj film projelerinin danışmanlar eşliğinde uluslararası standartlarda geliştirilmesi için tasarlanmış olan kurgu atölyesi Bosphorus Film Lab bünyesindeki First Cut Lab’ın bu yılki ekibinde; Céline DornierWouter JansenZsuzsi BánkutiAgnieszka GlińskaNatalia Libet ile Wim Vanacker bulunuyor.

 

First Cut Lab’da yer alacak projeler arasında; yönetmen Seyfettin Tokmak ve yapımcı Zeynep Koray’ın “Tavşan İmparatorluğu” ile yönetmen Selman Nacar ve yapımcılar Diloy Gülün, Burak Çevik’in “Tereddüt Çizgisi” yer alıyor.

 

Lav Diaz ve Ildiko Enyedi İstanbul’a Geliyor

Türkiye ve dünya sinemasının en yeni ve seçkin örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak festivalin bu yılki onur konukları usta yönetmenler Lav Diaz ile Ildiko Enyedi olacak.

 

Filipinli yönetmen Lav Diaz’a festivalin açılış gecesinde “Onur Ödülü” takdim edilirken; yönetmen 23 Ekim Cumartesi günü vereceği masterclass ile sinemaseverlerle buluşacak. Atlas 1948 Sineması’nda saat 13.00’da başlayacak olan etkinlikte usta yönetmen deneyimlerini aktaracak. Macar senarist ve yönetmenIldiko Enyedi’ye ise festivalin kapanış töreninde “Onur Ödülü” verilecek. Enyedi, 26 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek masterclass ile sinemaseverlerle bir araya gelecek. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek etkinlik, saat 18.30’da başlayacak.

  

Bosphorus Film Lab Etkinliklerinde Profesyoneller Bir Arada!

10. Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab, endüstrinin güncel konularını alanının profesyonelleri eşliğinde katılımcılarıyla bir araya getirecek.

Bosphorus Film Lab kapsamında 24 Ekim Pazartesi günü, yazar Dücane Cündioğlu’nun katılımıyla “Sinema ve Hakikat” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Atlas 1948 Sineması’nda saat 21.00’da başlayacak etkinlikte Cündioğlu, deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacak.

 

Bu kapsamda gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik 25 Ekim Salı günü saat 14.00’da başlayacak olan “Marketing Oneself to A Sales Agent” başlıklı panel olacak. Akademi Beyoğlu’nda gerçekleşecek etkinlikte Geremia Biagiotti ve Wouter Jansen film pazarının geçmişten bugüne eğilimleri ve Türk sinemasının uluslararası satış noktasında görünürlüğünü ve çekiciliğini nasıl arttırabileceği hakkında konuşacak.

 

Bir diğer Bosphorus Film Lab etkinliği ise “Festival Chasing: Who is After Who Exactly?” paneli olacak. 25 Ekim Salı günü saat 15.00’da başlayacak olan etkinlik, Jan Jilek ve Nashen Moodley’in katılımıyla gerçekleşecek. Akademi Beyoğlu’nda düzenlenecek panelde başarılı bir festival deneyimi için ipuçları verilerek, püf noktaları aktarılacak.

 

Festival Biletleri Satışta!

 

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 SinemasıAtatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Yükleniyor

İsmail’den 3 Gündür Haber Yok

Dünyanın En İyi Otomobili Kia EV9, Prestijli Ödülleri Topluyor

İş ve Ekonomi Dünyasının 2024 Odak Noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi

Sirkenin Soğuk Algınlığına Karşı Koruyucu Etkisi Herkesi Hayretler İçinde Bırakıyor

Mersinde Serdar Soydan, Anamur da Hidayet Kılınç'tan Zafer İlanı

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13